Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Veerkracht Futsal Dragten niet beloond

Gepubliceerd op 08-12-2018

Het had zo mooi kunnen zijn. Futsal Dragten had een slag kunnen slaan ten opzichte van de naaste concurrentie door de wedstrijd bij WMC (Winschoten) te winnen. Had…

Hoe kan het dat een wedstrijd niet volledig geconcentreerd wordt begonnen? Net als twee weken geleden tegen Jong Leekster Eagles was men niet volledig bij de les en een 3-0 achterstand na ruim 11 minuten was het gevolg. Middenmoter WMC had die concentratie wel en na enkele minuten aftasten gaf men vol gas, wat Dragten overrompelde.Pas tegen het eind van de eerste helft werd duidelijk zichtbaar dat men zeker wel kwaliteiten bezit en WMC leek even te wankelen.

Overigens waren beide teams ondertussen ook nog bezig met een ander kampioenschap. Zou er een wedstrijd ‘paaltje raken’ bestaan, dan waren hier twee teams aan het werk die voor de titel in aanmerking kwamen. Zelden bracht het houtwerk zo vaak redding als in deze wedstrijd. Dat was mede de reden dat in het vervolg van de eerste helft de doelpunten uitbleven. Tot de 25e minuut. Een intrap van Marco Braaksma op Sander Germeraad werd in de verste hoek geschoten: 3-1.

In de tweede helft zag het publiek dat er iets was veranderd in het spel. De dadendrang van WMC was verruild voor beheersing en men liet Dragten meer het spel maken door ze op eigen helft op te vangen. De mannen uit Drachten kregen hierdoor meer balbezit en men kon het eigen spel gaan spelen. Dit pakte niet goed uit voor de thuisclub. Futsal Dragten toonde veerkracht na de matige start en in de 35e minuut gaf het scorebord zowaar een gelijke stand (3-3) aan. Eerst bracht Menno Reinders met een intikker de spanning volledig terug en even later kaatste het schot van Mark Kooistra via de paal en een verdediger van WMC pardoes de goal in.

Futsal Dragten had de wedstrijd volledig in handen en uiteraard ging men nu ook vol door. De keeper kreeg het behoorlijk drukker in vergelijking met de eerste helft en WMC leek te bezwijken onder de druk. WMC kon niet anders dan loeren op de counter en dat had ook wel weer een nieuwe voorsprong op kunnen leveren. Ondertussen waren paal en lat van de beide goals al weer enkele malen getest.  

En daar was dan toch plotseling de 4-3. In de 49e minuut werd de bal na een intrap pardoes op doel geschoten en verdween tegen de touwen. In een uiterste poging toch nog een -terechte- puntendeling te bewerkstelligen ging keeper Jelmer Hoekstra mee naar voren. Vanaf eigen helft werd door WMC vervolgens het lege doel gevonden en de 5-3 eindstand genoteerd.

“We begonnen veel te slap”, was een reactie van een van de spelers na afloop van de wedstrijd. En daarmee was niets te veel gezegd. Dat geeft nu ook te denken voor de eerstkomende wedstrijd. Komende woensdag reist men naar Peize, waar de fiere koploper ONR wacht. Dit team heeft zich volledig los gewerkt van de overige teams en lijkt nu al op het kampioenschap af te stevenen. Futsal Dragten zal dus de opperste concentratie mee moeten nemen om het ONR moeilijk te maken.

In Peize zal om 21.00 uur worden afgetrapt.