Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Verlies Futsal Dragten in Groningen

Gepubliceerd op 06-10-2012

Aan het ACLO Sportcentrum bewaarde Futsal Dragten nog warme herinneringen. Daar waar een half jaar geleden de kampioensbokaal in ontvangst werd genomen, speelde men nu tegen het eerste team van de studenten, maar tegen de mede-koploper uit de Topklasse was men niet opgewassen: 8-3.

Het bleek al vrij snel, dat het misschien wel een moeilijke avond zou kunnen worden. De studenten speelde fris en speelden de bal veel over om op die manier een gaatje te kunnen vinden. Futsal Dragten liet zich niet gek maken en was goed bij de les en kon de aanvallen regelmatig onderbreken en het vijandelijke doel zoeken. Het duurde dan ook tot de 8e minuut voor het eerste doelpunt viel. Een plotseling schot vanuit de tweede lijn verraste de verdediging en ook keeper Marnick Dam: 1-0. In de 10e minuut kwam Dragten weer op gelijke hoogte. In een man-meer situatie werd na veel zoeken een gaatje gevonden door Marco Braaksma, die Thommy Saija bij de 3e paal vond. Na een kwartier spelen werd na een rustige aanval van Drs. Vijfje opnieuw verrassend geschoten en viel de 2-1 te noteren. Maar lang duurde de voorsprong niet. Uit een corner werd Rachid Akdim gevonden, die de 2-2 liet aantekenen. Futsal Dragten speelde in die fase beheerst en via counters probeerde men nog voor rust op voorsprong te komen. Dat lukte net niet. Saija gaf een puike voorzet op Braaksma, die net niet hoog genoeg sprong om in te koppen.

Na de korte pauze bleek voor de thuisploeg het genuttigde bronwater zijn uitwerking te krijgen. Men begon direct veel druk te zetten en dat leidde binnen 5 minuten tot drie doelpunten. Daar waar Futsal Dragten dacht te kunnen scoren, kwam Drs. Vijfje er snel uit en liepen in die fase uit naar 5-2. Maar Futsal Dragten was nog niet verslagen. Men behield de rust en met goed spel werd door Aaron Tahaparij de achterstand enigszins verkleind: 5-3. Maar toen even later via een counter de 6-3 werd aangetekend, was het duidelijk dat een goed resultaat erg moeilijk zou worden. Om de voorsprong te behouden had Drs. Vijfje veel overtredingen nodig om het spel van Dragten te frustreren. Met enkele knappe reddingen wist de keeper te voorkomen dat Futsal Dragten kon scoren en via uitbraken langs de flanken werd het er niet beter op. Nadat Marnick Dam in de 47e minuut buiten zijn doelgebied hands maakte, mocht hij met een gele kaart naar de kant en wist Drs. Vijfje opnieuw te scoren. Even waren er protesten van de spelers vanwege vermeend hands, maar de scheidsrechter keurde het doelpunt goed. Dat in de laatste minuut de eindscore op 8-3 werd gezet, was voor de statistieken.

Conclusie: Futsal Dragten speelde geen slechte wedstrijd, maar de behendigheid van de thuisploeg werd hen fataal. Komende vrijdag komt hekkensluiter Futsal Cambuur op bezoek en kan men dit puntenverlies weer enigszins compenseren door de wedstrijd winnend af te sluiten.