Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Verrassende uitslagen en dubbele cijfers bij Futsal Dragten

Gepubliceerd op 12-11-2022

Met zeven wedstrijden, waarvan ‘slechts’ twee thuis, was het weer een drukte van belang in de diverse sporthallen. En niet zelden werden er prima resultaten behaald.

Futsal Dragten 4 mocht de voetbalweek aftrappen met een uitwedstrijd bij Futsal Buitenpost 1. Dit werd in meerdere opzichten een speciale wedstrijd. Al in de 1e minuut van de wedstrijd werd Buitenpost getrakteerd op een gele kaart en dat had gedurende de wedstrijd zijn uitwerking. De thuisploeg was niet geheel ‘amused’ over de man in het zwart en Dragten kon daarvan profiteren. Met 1-3 als ruststand werd met een tevreden gevoel overleg gevoerd. In de tweede helft hervond Buitenpost zich en kon de opgelopen schade weer enigszins herstellen. Toch stond aan het eind van de wedstrijd voor Dragten nog steeds de voorsprong op het bord, hoewel dat met hangen en wurgen was bereikt: 3-4. De blijdschap was er niet minder om.

Ondertussen was Futsal Dragten 7 begonnen aan de thuiswedstrijd tegen Peize 1. De koploper in de 3e klasse 13 is een heuse doelpuntenmachine, want het scoorde in hun vijf gespeelde wedstrijden inmiddels 56 maal. Voor Dragten was het dus zaak om achterin de zaak goed dicht houden. Dat lukte hen precies 28 seconden. Toen viel al de 0-1, om daar binnen vijf minuten nog twee goals aan toe te voegen. Vanaf dat moment hervond Dragten zich en kon men meer hun eigen spel spelen. Peize bleef echter de bovenliggende partij, ondanks de 1-3 in de 11e minuut. Met een veelzeggende 1-6 als ruststand werden de koppen even bij elkaar gestoken. In de tweede helft ging Peize minder aanvallend te werk, mede door goed georganiseerd spel bij de thuisploeg. Het lukte echter niet om de stand wat draaglijker te maken. Met de uiteindelijke 2-8 eindstand werden de kleedkamers opgezocht.

Na een ‘wereldreis’ van ruim een uur kwam Futsal Dragten 2 in Coevorden aan, waar CSVH 1 wachtte. Ook hier stond Dragten tegenover de koploper, die na zes wedstrijden slechts eenmaal een gelijkspel had moeten toestaan. De vraag of de Friezen hiervan onder de indruk waren, mag betwijfeld worden. Ondanks het ontbreken van een aantal vaste spelers gaf men goed verweer tegen de dadendrang van de gastheren. CSVH was hiervan onder de indruk en het lukte niet om al snel de wedstrijd te beslissen. Met 2-1 als minimale voorsprong werden de eerste vijfentwintig minuten afgesloten. In de tweede helft gooide Dragten alle schroom van zich af en met de 2-2 leek een stunt in de maak. CSVH werd wat zenuwachtig en dat brak hen op. Men kreeg het na de verrassende 2-3 niet meer voor elkaar om het tij te keren. Slordigheid in de opbouw en onzuiverheid in de afwerking hielpen ook niet mee om alsnog een punt aan deze wedstrijd over te houden. De voor Dragten ruim 90 km durende terugreis werd al lachend afgelegd.

Futsal Dragten 9 ontving thuis Golden Oldies 2 uit De Westereen. Beide teams hadden in deze jaargang negen wedstrijdpunten verzameld en bevinden zich daarmee in de middenmoot. De eerste helft was meer slordig dan goed te noemen. Beide teams hadden moeite om elkaar in mooie combinaties te vinden en dat was ook te zien in de ruststand. De zuinige 0-1 halverwege de wedstrijd kreeg in de tweede helft echter een spectaculair vervolg. Golden Oldies verdubbelde nog wel de tussenstand, maar daarna was het Dragten, dat de regie over de wedstrijd volledig overnam. Aangemoedigd door een grote groep supporters op de tribune kwam men met 1-2 terug in de wedstrijd en toen even later ook de gelijkmaker viel, kantelde de wedstrijd helemaal. Met twee doelpunten binnen twee minuten was de stand ineens 4-2 in het voordeel van de Dragtsters. Toch werd het weer spannend door de 4-3 in de 44e minuut. Voor Dragten werd de druk te veel en vlak voor tijd moest men toch de gelijkmaker toestaan.

De vrijdagavond was gevuld met drie uitwedstrijden, die alle voor 21.00 uur gepland stonden. Futsal Dragten 1 reisde naar Sportcentrum Leek om het v.v. Westerkwartier 1 lastig te maken. De gastheren begonnen deze jaargang voortvarend en waren zelfs heel even koploper, maar ondertussen is gebleken dat er in de Topklasse regelmatig verrassende uitslagen te noteren zijn. Zou Dragten een van de ploegen kunnen zijn, die Westerkwartier ook pootje kon lichten? Men begon in elk geval overtuigend en hadden enkele malen voor de openingstreffer kunnen zorgen. Toch viel de bal plotseling aan de andere kant tegen het net en deze 1-0 bleek ook meteen de ruststand. In de tweede helft behield Dragten de focus op de aanval en drong men Westerkwartier steeds ver terug op de eigen helft. De 1-1 was dan ook terecht. Beide teams hadden de intentie om op voorsprong te komen, hoewel Dragten daar gezien het spelbeeld het meeste recht op had. Het was dan ook niet echt verrassend dat de 1-2 op het bord verscheen. Westerkwartier probeerde wel terug te komen, maar had de kracht niet om dat te bewerkstelligen. Deze driepunter was zeker niet onverdiend.

Futsal Dragten 5 speelde in het eigen Sportcentrum de uitwedstrijd tegen ONT/CHZ 2. Helaas viel hierin weinig eer te behalen. Mede door het ontbreken van enkel vaste krachten kon men geen vuist maken en moest men toezien hoe ONT/CHZ het spel bepaalde. Alsof het doel kleiner was dan in andere wedstrijden, kreeg men het niet voor elkaar om tot score te komen. Dat deed de thuisploeg wel en maar liefst zesmaal. De 6-0 eindstand deed behoorlijk pijn.

Enkele kilometers verderop was Futsal Dragten 8 op bezoek bij Drachtster Boys 4. Beide teams maakten er een aantrekkelijke wedstrijd van, waarbij Dragten al vanaf het begin het meeste balbezit had. Drachtster Boys wist echter de 1-0 op het bord te zetten. Voor Dragten was er geen man overboord en de achterstand werd al snel omgezet in een 1-2 voorsprong, ruim een minuut later ook weer gevolgd door de 2-2. Voor Drachtster Boys was het jammer dat men een speler met een enkelblessure zag uitvallen, waardoor men zonder wisselspelers de wedstrijd moest voortzetten. Dat bleek hen uiteindelijk op te breken. Nog voor rust werd door Dragten een redelijk veilige 2-4 voorsprong genomen. In de tweede helft was er helemaal geen vuiltje meer aan de lucht en langzaam werd de voorsprong uitgebreid. Het was aan de thuisspelende keeper te danken dat het geen volledige afstraffing werd, maar met de afgetekende 2-10 werd meer dan duidelijk aangegeven wie het meeste recht had op de overwinning.

Voor komende week staat opnieuw een druk programma te wachten. Maar liefst negen teams komen in actie, waarbij FD 4 de voetbalweek komende maandag al start met een uitwedstrijd bij koploper Steenwijker Boys, gevolgd door drie wedstrijden op woensdag- en vijf op vrijdagavond.

UPDATE: De wedstrijd Steenwijker Boys 1 -  Futsal Dragten 3 van maandag 14 november is uitgesteld vanwege in foutje in de planning.