Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Verscherpte COVID-maatregelen merkbaar

Gepubliceerd op 13-11-2021

Dat de aangescherpte maatregelen gevolgen zouden hebben voor alle binnensporten in zijn geheel en dus ook voor het zaalvoetbal, was meteen duidelijk. Het wierp zijn schaduw ver vooruit en daarmee werden vele nieuwe vragen gesteld, waar niet direct een antwoord op gegeven kon worden.

Op het moment van de ‘persco’, vrijdagavond even na zeven uur, was het nog rustig in De Drait. Er stonden ‘slechts’ drie thuiswedstrijden op het programma, waarvan de eerste om 20.00 uur zou moeten beginnen. Dus was er tijd om de mogelijke onheilstijding van Rutte & co. aan te horen. Komen er nog meer beperkingen en zo ja, welke? Zoals gebruikelijk was bijna alles al uitgelekt en werd bevestigd wat we een dag eerder al hadden gehoord: dit wordt voorlopig de laatste avond waarbij publiek aanwezig mag zijn.

Om 19.00 uur zou in Sportcentrum Leek de wedstrijd TLC 6 – Futsal Dragten 8 gespeeld worden. Helaas lukt het FD 8 niet om op dit moment voldoende spelers op de been te brengen, omdat men te weinig ‘gevaccineerde’ spelers heeft. Door een toevoeging aan het KNVB-reglement kunnen teams verzoeken om vanwege deze bijzondere omstandigheden een wedstrijd uit te stellen.

Maar dat was niet de enige wedstrijd, die niet doorging. Futsal Buitenpost 1 had zich in de loop van de week om dezelfde reden afgemeld voor de wedstrijd tegen Futsal Dragten 3. Dus ook om 20.00 uur was het nog steeds erg rustig in de sporthal. Gelukkig was er daardoor gelegenheid om naar de kwalificatie van de Formule 1 kijken, wat toch ook niet een onprettige beleving is.

Op dat moment begon ook de telefoon te trillen. De uitslag van de wedstrijd Drs. Vijfje 1 tegen Futsal Dragten 1, die om 19.00 uur was begonnen, kwam binnen. Men had het goede spel in de wedstrijd niet kunnen omzetten in doelpunten, waar Drs. Vijfje wel tweemaal het net had weten te vinden. De voorsprong werd na rust zelfs uitgebreid naar 3-0. Het gemis aan scorend vermogen brak Futsal Dragten op en verder dan één doelpunt kwam men niet. Met een teleurstellende 3-1 uitslag keerden de Dragtsters terug naar huis.

Om 21.00 uur werd er dan toch afgetrapt. Sterker nog, er stonden zelfs twee wedstrijden tegelijkertijd gepland! Futsal Dragten 2 ontving Avanti 1 uit Stiens en na een verkennend begin van beide teams nam FD de leiding, die halverwege de wedstrijd was uitgebreid naar 2-0. In de tweede helft werd de score opgevoerd naar 5-1. Avanti kwam nog wel engszins terug in de wedstrijd, maar na het laatste fluitsignaal konden drie punten worden bijgeschreven door de 6-3 overwinning.

Futsal Dragten 9 was op bezoek geweest bij de buren van ONT/CHZ 6. Een gelijk opgaande wedstrijd leverde via een 1-1 ruststand in de tweede helft nog zes doelpunten op, die ook eerlijk werden verdeeld. De 4-4 puntendeling werd door ONT/CHZ met gejuich begroet, omdat hierdoor het eerste wedstrijdpunt in de competitie was behaald. Voor FD 9 had er misschien meer in gezeten en was men enigszins teleurgesteld in het resultaat.

Tijdens de laatste wedstrijd van de avond zouden Futsal Dragten 4 en Roden 2 de degens kruisen, maar ook deze wedstrijd was een paar dagen eerder al gecanceld om dezelfde reden als de andere wedstrijden die geen doorgang konden vinden.

Hoe nu verder? De uitgestelde wedstrijden zullen later in het seizoen hopelijk opnieuw worden vastgesteld. Dan zullen we snel af moeten van de huidige, beperkende maatregelen, want anders komen niet alleen Futsal Dragten, maar ook heel veel andere clubs ernstig in de problemen om alle wedstrijden te kunnen spelen. Het programma voor de komende week is dan ook onder voorbehoud van wijzigingen.