Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Vierde zege op rij voor Futsal Dragten 8

Gepubliceerd op 26-10-2013

De KNVB is Futsal Dragten 8 goed gezind, de benzine prijs gaat per 1 januari weer omhoog en daarom heeft de bond besloten ons in het begin van het seizoen vooral uitwedstrijden te gunnen. Vandaag stond op het programma Martinistad 2 in Hoogkerk. Een bijzondere ploeg om tegen te voetballen, daar deze spelers allen doof of slechthorend zijn. Als je dat in je achterhoofd houdt is het erg knap om te zien hoe ze elkaar in het veld toch kunnen vinden.

De wedstrijd begon wat voorzichtig van beide kanten, maar al snel werd wel duidelijk dat Futsal Dragten het betere van het spel zou hebben. De eerste goal van de avond kwam op naam van Niek, die uit een individuele actie voor de 0-1 tekende. Vlak na de eerste goal waren Bram en Erwin op weg naar de 0-2, maar stond het vizier nog niet echt op scherp. Ook de tweede goal was van de huidige topscoorder, hij onderschepte de bal op het middenveld en faalde niet oog in oog met de keeper, 0-2. Bij de 0-3 was het weer Niek die de bal het laatste zetje gaf, hij werd weggestuurd en was wederom succesvol in de afronding. Martinistad kon in deze fase nauwelijks iets terug doen. Met name Bram en Mark hielden de boel achterin goed dicht. De enkele keren dat Martinistad er wel doorheen dreigde te komen was daar nog “good old” Roekie, voor slechts weinigen ook bekend als Gerben. De 0-4 werd gemaakt door Erwin, die de bal na een intrap van Niek vanaf de zijlijn in de korte hoek punterde. Dit bleek de laatste goal van de eerste helft te worden. Niek en Erwin waren er nog wel twee keer dichtbij, Niek lobte de bal over de tegenstander waarna Erwin ineens op goal schoot. Helaas stond de keeper in de weg. Coach Sjonnie was in de rust best tevreden, al vond hij wel dat Martinistad steeds gevaarlijker werd en we dus scherp moesten blijven in de omschakeling.

In de tweede helft werd de 0-5 al vrij snel gemaakt. Het was Martin die bij de tegenstander wegdraaide en hard op goal schoot. De keeper blokte hem nog wel, maar kon niet voorkomen dat Bas er vliegensvlug bij was om de bal binnen te tikken. De 0 houden zoals tegen Zevenhuizen vorige week zou mooi zijn, maar helaas deed Martinistad wat terug. Jules was in duel met zijn tegenstander die richting onze goal liep. Albert-Jelle dacht dat de Roek uit zou komen, en deze dacht dat Albert-Jelle het wel op zou lossen. Uiteindelijk deed niemand echt iets, behalve de aanvoerder van Martinistad die de voor hen/hun(Wat is het Niek?) hatelijke nul van het scorebord haalde. Zichtbaar getergd beukte Albert-Jelle daarna door de defensie van Martinistad en gaf de bal hard voor. Martin miste de niet te missen kans niet, en tikte de 1-6 binnen. Vlak daarna scoorde Martin op vrijwel identieke wijze eerlijk wier, uit een voorzet van Bas. De laatste goal aan de kant van Futsal Dragten kwam op naam van de man die ook voor de eerste drie doelpunten zorgde. Niek speelde Erwin straks in, liep zelf door richting goal, kreeg de bal weer netjes terug van Erwin en passeerde de keeper met een geplaatste bal. Met nog een minuut of 8 op de klok leek de wedstrijd nu wel zo’n beetje gespeeld. Toch veranderde er nog wat aan de score, Martinistad wist nog twee keer een kans te verzilveren. Met de name de tweede goal is absoluut de moeite van het noemen waard. De aanvoerder kreeg de bal eigenlijk in de voeten cadeau van Futsal Dragten, en haalde vervolgens verwoestend uit. De bal vloog via de binnenkant van de kruising in het doel. De sfeer was inmiddels wel wat grimmiger geworden. Dit had alles te maken met een speler van Martinistad die geblesseerd raakte. Futsal Dragten speelde de bal vervolgens over de lijn, maar kreeg de bal niet terug na de hervatting. Dit zou voor frustraties kunnen zorgen, maar een speler van Martinistad maakte het vervolgens nog bonter door een sliding van achteren in te zetten. De scheidsrechter beloonde deze poging tot het blesseren van je tegenstander met een gele kaart, waar rood….eigenlijk ook had gekund. Vlak hierna floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd, en kon Futsal Dragten drie punten mee naar Dragten nemen. Vier gespeeld, vier gewonnen. Het lijkt mooier dan het is, de tegenstanders kwamen tot nu toe vooral uit de onderkant van de ranglijst. Volgende week kan Futsal Dragten zich echt meten als het op visite gaat bij Roden 8. Deze ploeg heeft ook 12 punten, maar speelde al wel tegen Drachtster Boys 4 en Potetos 6.

Door de vier goals van Niek passeert hij Martin nu op de topscoorderslijst; respectievelijk acht om zeven goals. Niek staat ook op de eerste plaats qua assists, maar moet die plek wel delen met Bas. Alle statistieken zijn terug te vinden op de teampagina van Futsal Dragten 8.