Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Voetballen in het paasweekend: liever niet(?)

Gepubliceerd op 15-04-2022

Het is weer het weekend van eieren schilderen, verstoppen en voorlopig niet meer terug kunnen vinden. Maar voor die tijd was er nog gelegenheid om een potje te voetballen!

Hoewel… niet iedereen had daar tijd voor ingeruimd. De teams 22 en 24 van Drs. Vijfje besloten halverwege de week dat het toch beter was om van het lange weekend te genieten en dus besloten ze om hun wedstrijden tegen respectievelijk Futsal Dragten 6 en 4 voor gezien te houden.

Maar ook Zevenhuizen 2 verscheen niet in De Drait. Voor de tweede(!) keer dit seizoen gaven ze aan te weinig spelers te hebben voor hun wedstrijd tegen Futsal Dragten 7 en ondanks een oproep om toch aanwezig te zijn, stonden de spelers om 19.00 uur alleen in de zaal. Dus werden in een onderling partijtje “vier-tegen-vier” op een half veld toch nog de nodige zweetdruppels verloren. Zelfs de coach deed mee en met de EHBO-koffer voor de zekerheid op de achtergrond werd er volop gescoord, waarbij hij zelfs nog topscorer werd met 4 doelpunten.

Wat ging er dan wel door? Allereerst speelde Futsal Dragten 5 op woensdagavond tegen Drs. Vijfje 24. Inderdaad, hetzelfde team dat twee dagen later niet paraat kon zijn tegen FD 4. Waarschijnlijk was men in de eerste helft in gedachten al bezig met hun tas in te pakken voor het aanstaande paasweekend, want met de 7-1 ruststand was er voor FD 5 geen vuiltje meer aan de lucht. In de tweede helft besloot men toch te gaan voetballen en met een keeperwissel hervond het team zich. FD 5 werd met de aanstaande zege echter ook veel slordiger in de combinaties en afwerking, waardoor de uitslag uiteindelijk 9-4 werd.

Daarna was het tijd voor de ‘broederstrijd’ tussen Futsal Dragten 3 en 2. FD 2 was er op gebrand om de 1-3 nederlaag uit de eerste wedstrijd te doen vergeten. Men ging fanatiek van start en met vereende krachten werd geprobeerd ‘de thuisploeg’ terug te dringen op de eigen helft. In deze tactiek slaagde men tot op zekere hoogte, maar ondanks kansen bleef het scorebord lange tijd onaangeroerd. Maar ook FD 3 wist het net niet te vinden. Tot twee minuten voor rust. Ineens werd door FD 2 een gaatje gevonden en stond de 0-1 op het bord. Nog nauwelijks bekomen van de plotselinge achterstand moest FD 3 voor rust ook een tweede tegentreffer incasseren. Na rust werd geprobeerd om de score gelijk te trekken, maar het was FD 2 dat opnieuw toesloeg. Er was blijkbaar iets geknakt bij FD 3, want men was niet meer bij machte om de wedstrijd te laten kantelen. Futsal Dragten 2 had de wedstrijd in haar zak en zegevierde uiteindelijk met 2-7.

Voor Futsal Dragten 1 stond een wedstrijd tegen Beilen 1 op het programma. FD kreeg een sterk gemotiveerd team tegenover zich en moest lijdzaam toezien, hoe het thuisteam de winst naar zich toetrok. Met een 5-2 nederlaag verliet FD 1 de provincie Drenthe.

Futsal Dragten 9 kampte ook met personele problemen. Met een minimaal aantal spelers zou men afreizen naar Drs. Vijfje 31, totdat halverwege de dag nogmaals twee spelers afvielen en de wedstrijd niet meer kon doorgaan.

De enige overgebleven wedstrijd op de vrijdagavond was die tussen Futsal Dragten 3 en Drachtster Boys 1. Twee weken geleden stonden beide teams ook tegenover elkaar en boekte FD 3 een even eenvoudige als duidelijke 2-6 overwinning. Nu ging het minder makkelijk, mede door een fanatiek spelend Drachtster Boys. Via een vroege 1-0 werd het 1-2 en 3-2 en daarna weer gelijk. De spanning was duidelijk voelbaar en ondanks een bevrijdend lijkende 5-3 voorsprong was het nog lang niet zeker, dat de punten in De Drait achter zouden blijven. Met nog zes minuten te gaan verkleinden de Boys de achterstand, maar verder kwam men niet. Na het laatste fluitsignaal kon FD opgelucht adem halen en werden met de 5-4 eindstand drie wedstrijdpunten aan het totaal toegevoegd.

Voor de komende week staan zes wedstrijden gepland, die alle op vrijdag worden gespeeld. Hierbij is het in sporthal De Drait met vier wedstrijden weer volle bak en maken FD 4 en FD 5 zich op voor hun uitwedstrijd.

We wensen iedereen gezellige dagen toe met -hopelijk- een fantastisch paasontbijt!