Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Volop spanning tot de laatste seconden

Gepubliceerd op 29-01-2023

Bij de vele wedstrijden van deze week was het behoorlijk genieten. Bij meerdere confrontaties was het tot de laatste seconden niet duidelijk wie het meest kon juichen. De spanning was te snijden!

Futsal Dragten 9 trapte de drukke voetbalweek af met een uitwedstrijd bij Golden Oldies 3 uit De Westereen. Men keek al snel tegen een 1-0 achterstand aan, maar gezien het spelbeeld zou er niks aan de hand hoeven te zijn. Men was zeker niet minder dan de thuisploeg, toch werd de achterstand gedurende de eerste helft groter en rustte men met een 3-0 stand. Na het vierde tegendoelpunt kwam Dragten nog wel terug tot 4-2, waarna Golden Oldies definitief de winst naar zich toetrok: 7-3.

Bij de wedstrijd De Herauten 1 – Futsal Dragten 1 viel een uitslag te noteren, die zo goed als nooit voorkomt in het zaalvoetbal. Door daadkrachtig optreden van beide keepers en dito verdedigend werk was halverwege de eerste helft al duidelijk dat de score niet hoog zou uitvallen. Dragten had met name in de eerste helft meer dan een handvol kansen om de score te openen. Het lukte echter niet om die tot doelpunten te promoveren. Het enige wat op het scorebord veranderde, was de aflopende tijd tot de laatste minuut. In de tweede helft waren beide teams meer aan elkaar gewaagd, de aanvallende aspiraties van de twee teams werden echter niet beloond met een of meerdere doelpunten. En zo eindigde de wedstrijd met de stand waarmee men ook was begonnen: 0-0.

Voor de woensdag stonden twee thuiswedstrijden gepland. Als eerste kwam Futsal Dragten 8 binnen de lijnen voor hun wedstrijd tegen ONT/CHZ 4. Men begon voortvarend aan de wedstrijd en FD 8 stond halverwege de wedstrijd al met 2-0 voor. Een tegendoelpunt deerde niet echt, want nog voor rust werd de marge weer hersteld. In de tweede helft bleef Dragten de bovenliggende partij. Met rustig opbouwend voetbal en af en toe een versnelling werd duidelijk dat de drie punten bijgeschreven konden worden. Dragten was de bovenliggende partij en dat vertaalde zich in doelpunten. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 8-4.

De wedstrijd Futsal Dragten 7 – Drachtster Boys 4 vond geen doorgang. Ondanks dat het wedstrijdprogramma al maandenlang bekend is, kwamen de gasten er pas afgelopen week achter dat ze deze week twee wedstrijden moesten spelen. En dat is blijkbaar te veel, want onder het mom van “we kunnen niet spelen”, kwam pas aan het eind van de woensdagmiddag de afmelding.

De voetbalvrijdag werd gevuld met vijf wedstrijden én veel spanning. Futsal Dragten 4 reisde al vroeg in de avond naar Urk voor hun uitwedstrijd tegen het derde team uit het vissersdorp. Ondanks de afwezigheid van een aantal (geblesseerde) spelers gaf men goed verweer en had zowaar zicht op de driepunter. Het duurde tot en met de laatste minuut om een winnaar aan te wijzen. Dat gebeurde echter niet. Beide teams sloten de wedstrijd af met een 3-3 gelijkspel.

Futsal Dragten 10 trad in haar thuiswedstrijd aan tegen Drachtster Boys 2. Beide teams hielden zich goed in evenwicht en hadden kansen om de score te openen. Mede door goede concentratie bij meerdere aanvallen van de tegenstander bleef tot de rust 0-0 op het bord staan. In de tweede helft veranderde niet veel aan het spelbeeld. De ambities waren er zeker, maar het doel was maar moeilijk te vinden. Tot de 46e minuut. Ineens werd door de gasten vanaf de rechterkant een gaatje gevonden voor de 0-1. Om toch een (terecht) gelijkspel uit het vuur te slepen werd door FD vol op de aanval gespeeld met een meespelende keeper. Balverlies rond de middellijn leidde tot een schot van afstand, die precies tussen de palen van het lege doel verdween: 0-2.

Tegelijkertijd was Futsal Dragten 2 op bezoek bij Drs. Vijfje 2 in Groningen. Dit werd een wedstrijd, waarbij de spanning tot het laatst te snijden was. De twee middenmoters in de Hoofdklasse H maakten er een heerlijk duel van en hielden elkaar -ook met doelpunten- prima in evenwicht. Met de 2-2 ruststand kon iedereen wel leven. Na de korte pauze ging men door met waar men gebleven was. Steeds werd een doelpunt van het ene team beantwoord met een tegentreffer. Aan het eind van de wedstrijd leek Dragten toch aan het langste eind te trekken. Met nog een minuut te gaan en een 3-4 tussenstand werd door de Groninger studenten de stand toch weer in evenwicht gebracht. Beide teams leken deze puntendeling te accepteren, maar een laatste Dragtster aanval leverde zowaar de 4-5 overwinning op. Twee seconden na de nieuwe aftrap floot de scheidsrechter voor het laatst.

Futsal Dragten 3 stond om 22.00 klaar voor de ‘tien uur’-wedstrijd tegen het 2e team van zvv Urk. Men heeft waarschijnlijk nog een deel van de wedstrijd van FD 4 kunnen zien, voor ze in de auto’s stapten met de intentie om de derde plek in de andere Hoofdklasse over te nemen. Dat was een misrekening. Hoewel de thuisploeg niet optimaal startte, had Urk problemen om een gevaarlijke aanval op te zetten, die tot een doelpunt zou moeten leiden. Dit gold echter ook voor Dragten en het duurde tot de 15e minuut voor het scorebord bediend werd. Urk passeerde de keeper en de 0-1 stond op het bord. Dit duurde echter niet lang. Amper twintig seconden na de nieuwe aftrap werd een Dragtster afstandsschot de Urker keeper te veel: 1-1. In de tweede helft speelden beide teams veelal op de aanval, waarmee het een aantrekkelijk schouwspel werd. Urk kwam in de 33e minuut weer op voorsprong en leek de wedstrijd onder controle te hebben. Na een prima pass in de 37e minuut werd de bal met één balbeweging in het doel gewerkt en met deze 2-2 was de stand opnieuw in evenwicht. Ondanks opgelegde kansen voor beide teams veranderde er tot het eind van de wedstrijd echter niets meer aan de stand.

In de komende week is het op zaalvoetbalgebied vrij rustig. Er staan er slechts vier wedstrijden op het programma, waarvan er drie thuis worden gespeeld.