Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Voorbereiding Futsal Dragten 1

Gepubliceerd op 10-08-2014

Futsal Dragten 1 gaat de komende drie vrijdagen oefenen om in vorm te komen voor het nieuwe seizoen. Komende vrijdag 15 augustus staat er een oefenwedstrijd tegen Futsal Heerenveen op het programma. Het is niet de eerste keer dat deze oefenwedstrijd op het programma staat. In juni werd er ook al twee keer geoefend tegen elkaar, waarbij elk team één keer wist te winnen. Echter konden beide trainers toen niet beschikken over een volledige selectie. Futsal Heerenveen timmert daarnaast hard aan de weg; er is een nieuwe trainer, een nieuw logo, en er zijn veel nieuwe selectiespelers bijgekomen. Resultaat is dat zowel Futsal Heerenveen 1 als 2 dit seizoen in de Hoofdklasse spelen, waarbij voor het kampioenschap gespeeld gaat worden. Een leuk affiche dus. Daarnaast gaat Futsal Heerenveen komende vrijdag een uniek evenement testen; de wedstrijd zal via een livestream op internet worden uitgezonden. Meer informatie hierover vind je op www.facebook.com/pages/Futsal-Heerenveen/334399943328181.

Een week later speelt FD1 een thuiswedstrijd tegen het uit de Topklasse gedegradeerde ONR. Ook al staat er niks op het spel, Futsal Dragten heeft nog wel een appeltje te schillen met de oranjehemden. Dankzij een 2-3 nederlaag tegen ONR op 21 maart jongstleden liep Futsal Dragten een plaats in de nacompetitie mis, en mocht Leekster Eagles 2 gaan spelen voor promotie. Deze oefenwedstrijd is dus een uitgelezen kans om revanche te nemen op de wedstrijd van afgelopen seizoen.

Tenslotte speelt FD1 een oefenwedstrijd tegen FD2 op vrijdag 29 augustus. Ook deze wedstrijd wordt gespeeld in de Drait en begint om 20:00. Deze traditionele oefenwedstrijd die wordt gehouden aan het begin van elk seizoen is de laatste oefenwedstrijd voordat de competitie begint op 5 september. Ondanks het feit dat FD2 twee klasses lager speelt, is het resultaat nog geen uitgemaakte zijn. Bij FD2 keren namelijk twee oudgedienden terug in de vorm van Jurian Zwarts en Giso Boelens. Met hun ervaring en snelheid zij ze zeker een versterking, en zullen ze het de verdediging van FD1 nog lastig genoeg gaan maken.

Zoals gezegd begint de competitie op vrijdag 5 september. FD1 begint dan in een thuiswedstrijd tegen Futsal Marum, aftrap 20:00.