Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Voornamelijk blije gezichten bij Futsal Dragten

Gepubliceerd op 04-05-2023

De woensdagavond was gevuld met vijf wedstrijden en daarbij waren evenzovele blije gezichten te zien. Tegelijkertijd was het voor twee van deze teams hun laatste wedstrijd van het seizoen.

Maar nog voor deze woensdag was begonnen had Futsal Dragten 3 op maandagavond al de inhaalwedstrijd gespeeld bij Grijpskerk 1. Het enigszins teleurstellende seizoen zou met nog twee uitwedstrijden te gaan alsnog met een goed gevoel kunnen worden afgesloten. Maar Grijpskerk had dezelfde intentie en gaf in hun laatste wedstrijd nog even vol gas. Dat was te veel voor Dragten. Men liep voortdurend achter de feiten aan en de hoop op een driepunter vervloog gedurende de wedstrijd. Met duidelijke cijfers werden de Dragtsters terug naar huis gestuurd: 10-3

Twee dagen later moest Futsal Dragten 3 alweer aantreden. Nu ging de reis de compleet andere kant op en kwam men aan in Emmeloord. Daar was de feestvreugde nog steeds voelbaar na het -niet meer verwachte- kampioenschap van het eerste team en de bekerwinst van Futsal Emmeloord 2. Zij vonden het allemaal wel prima in de laatste competitiewedstrijd van de Hoofdklasse I en Dragten wilde toch nog wel even stunten. Het ging redelijk gelijk op in deze wedstrijd en met een gemoedelijke 7-7 als resultaat werd het seizoen afgesloten.

Even na 20.30 uur begon de cruciale -en ook wel gedenkwaardige- wedstrijd tussen REUZ 1 en Futsal Dragten 1. Gedenkwaardig, omdat het voor REUZ de laatste wedstrijd was in de lange Topklasse-geschiedenis. Men heeft moeten besluiten om de teams terug te trekken uit de hoogste regionen van het zaalvoetbal. Beide teams hebben elkaar jaren achtereen bestreden met mooie wedstrijden en dito resultaten. Misschien was het daarom wel het mooiste affiche om een tijdperk af te sluiten. Maar tegelijkertijd was het voor FD ook een cruciale wedstrijd, want er was nog één punt nodig om de nacompetitie te ontlopen. Na een 2-2 ruststand ging het ook in de tweede helft gelijk op. Aan het eind van de wedstrijd hadden beide teams opnieuw tweemaal gescoord en dus stond een 4-4 op het scorebord. REUZ deed nog wel een vergeefse poging om alsnog de winst naar zich toe te trekken. Voor Dragten kwam daarna het bevrijdende eindsignaal en was lijfsbehoud een feit. Vanaf deze plaats bedankt Futsal Dragten de coaches, teambegeleiders, spelers en de tientallen fans van REUZ voor alle geweldige wedstrijden!

Futsal Dragten 5 was afgereisd Sportcentrum Kardinge in Groningen voor een bezoek aan Drs. Vijfje 14. Beide teams sluiten de rij in de 2e klasse 1 en wilden niets liever dan omhoogkijken. Dat deed Dragten in de eerste helft van de wedstrijd, die met 0-2 werd afgesloten. In de tweede helft leken de rollen enigszins omgedraaid. Drs. Vijfje kreeg meer vat op de wedstrijd en Dragten moest zich steeds meer terugtrekken op de eigen helft. Even leken de Dragtsters alsnog te moeten capituleren, maar bij 3-4 klonk het laatste fluitsignaal.

In de twee woensdagse thuiswedstrijden trad eerst Futsal Dragten 7 aan tegen Peize 2. Dit werd een spannende wedstrijd met een niet meer verwachte ontknoping. Al in de 1e minuut nam Dragten de leiding en die voorsprong werd een kleine tien minuten later verdubbeld. Peize, de nummer drie op de ranglijst deed er vervolgens alles aan om de achterstand te verkleinen en slaagde daarin met de 2-1 vlak voor rust. In de tweede helft ontstond een boeiend duel, waarin Peize steeds sterker werd. Met een steeds mee opkomende keeper werd het Dragten steeds moeilijker gemaakt en met nog drie minuten op de klok viel dan toch de bevrijdende gelijkmaker voor Peize. Maar uiteraard ging men ook op zoek naar de derde treffer. En daar was ineens de verre uitworp van de Dragtster goalie, die enigszins gelukkig kon worden meegenomen naar de overkant van het veld. De Peizer keeper kwam net te laat om een doelpunt te voorkomen: 3-2. Vijftien seconden later werd het scorebord voor het laatst bediend om de tijdklok stil te zetten.

Was vorige week FD 10 al de tegenstander, nu waren het de clubgenoten van Futsal Dragten 8 die opgesteld stonden tegenover ONT/CHZ 5. Het mooiste doelpunt van de wedstrijd viel al in de 2e minuut. De CHZ-keeper stond nog halverwege zijn eigen helft, toen aan de linkerkant  -nog net voor de middellijn!- een verre trap pardoes in het vijandelijke doel verdween. ONT/CHZ ging daarna meteen op zoek naar de gelijkmaker, maar die werd niet gevonden. Maar ook Dragten kon in eerste instantie het doel niet meer vinden, mede door onzuiverheid in de afwerking en goed storend werk van de CHZ-verdedigers. In de 16e minuut viel dan toch de 2-0 en daarna ging het beter lopen bij de gastheren. Nog voor rust werd de stand naar 4-0 getild en in de tweede helft liep de score verder op. Halverwege het tweede bedrijf kwam bij de stand 7-0 toch nog de eretreffer voor ONT/CHZ, waarna Dragten in de 47e minuut de eindstand op 8-1 bepaalde.

Woensdagvond gaan we veer verder met twee wedstrijden, waarvan één thuis, gevolgd door in totaal vijf wedstrijden op vrijdag.