Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Voorspelde drukke week werd toch iets minder druk

Gepubliceerd op 05-03-2022

Met alle negen teams binnen de zaalvoetballijnen werd in het vorige verslag een drukke week voorspeld voor de voetballers van Futsal Dragten. Maar om een of andere reden lukt het maar niet om een programma volgens plan af te werken…

Futsal Dragten 2 was er klaar voor om maandagavond af te reizen naar sv Oosterwolde. Totdat om half twee ’s middags melding werd gemaakt dat de gastheren te weinig spelers hadden vanwege ….. inderdaad, corona. Verdere woorden zijn overbodig…

Dan maar 24 uur wachten op de volgende wedstrijd. Futsal Dragten 3 reisde op de enigszins ongebruikelijke dinsdag naar Workum voor hun wedstrijd tegen de plaatselijke trots. De gastheren zijn ‘thuis’ altijd op hun sterkst, maar FD nam in de 1e helft brutaal de leiding met een 0-2 ruststand tot gevolg. In de 2e helft nam Workum het initiatief, maar de goal viel aan de andere kant: 0-3. Workum werd sterker, wist ook te scoren, maar de marge werd daarna weer drie. Met de moed der wanhoop gooide Workum alle schroom van zich af en dat had resultaat. Dragten wankelde en moest uiteindelijk genoegen nemen met een 4-4 gelijkspel.

Op de vroege woensdagavond stond Futsal Dragten 1 al in Leeuwarden tegenover Futsal Frisia, de huidige koploper in de Topklasse. Of de hoofdstedelingen het ietwat te gemakkelijk opnamen, valt natuurlijk nooit te zeggen. Feit was wel, dat de Dragtsters al binnen vijf minuten een 0-2 voorsprong hadden genomen. Na de aansluitingstreffer liepen de gasten echter met uitstekend combinatievoetbal uit naar een comfortabele 2-6 ruststand. In het tweede bedrijf consolideerde FD deze verrassende voorsprong om uiteindelijk met een 3-8 overwinning en een brede lach op het gezicht terug te keren naar huis.

Probeer je het volgende voor te stellen: je bent lid van een zaalvoetbalvereniging met maar liefst 39(!) herenteams. En een van de teams meldt ijskoud, dat men het niet voor elkaar krijgt om genoeg spelers op de been te brengen om op de doordeweekse vrijdagavond te voetballen. Dat overkwam Futsal Dragten 6, die maar al te graag had willen spelen tegen Drs. Vijfje 21. Moeten we hierover nog een mening hebben?

Laten we het maar hebben over de wedstrijden die wél gewoon gespeeld werden. Om 19.00 uur was Futsal Dragten 10 gastheer van vv Westerkwartier 4. De winst van vorige week had zijn uitwerking niet gemist en ook nu moesten de gasten puntloos naar huis. De 2-0 ruststand was uiteraard nog geen zekerheid voor een driepunter en dat bleek ook wel na enkele minuten in de tweede helft. Ineens stond er een 2-2 op het scorebord en FD 10 kon eigenlijk opnieuw beginnen. Dat deed men dus ook en via 3-3 nam FD 10 voor de derde keer een voorsprong, om vlak voor tijd de beslissende 5-3 in een leeg doel te knallen.

Futsal Dragten 7 begon de wedstrijd tegen koploper Nieuw Roden 4 ongelukkig en keek al redelijk snel tegen een 0-1 achterstand aan. De nummer 5 van de ranglijst moest nog voor rust ook de 0-2 incasseren tegen een fris spelend Nieuw Roden. Wat er in de korte pauze besproken is, blijft altijd geheim, maar een herboren FD 7 startte vol goede moed aan de tweede helft en nam het initiatief over van de gasten. Met drie doelpunten in een tijdsbestek van slechts zeven minuten stond er voor FD 7 zowaar een voorsprong op het bord. De laatste minuten was het behoorlijk billenknijpen, maar de voorsprong bleef intact. Sterker nog: aan alle onzekerheid kwam een eind toen vlak voor tijd de bevrijdende 4-2 werd gescoord.

De laatste wedstrijd van de avond was voor Futsal Dragten 9. Samen met de buren van Drachtster Boys 3 werd er een heerlijke schouwspel van gemaakt, waarbij het tot de laatste seconden niet duidelijk was wie als winnaar van het veld zou lopen. De snelle 0-2 achterstand werd door FD in de loop van de eerste helft omgezet in 4-3 bij rust en ook daarna was het stuivertje wisselen. De laatste minuut was al bezig en met 7-7 als eindstand leek een puntendeling een feit. Drachtster Boys dacht daar toch nét iets anders over en wist in de slotseconden alsnog de overwinning naar zich toe te slepen: 7-8.

De mannen van Futsal Dragten 4 en 5 waren al redelijk vroeg in de avond de provinciegrens overgestoken voor hun wedstrijd tegen resp. Drs. Vijfje 12 en TLC 1. Futsal Dragten 4 had een moeilijke start en keek al snel tegen een 4-1 achterstand aan. Maar met vrijwel hetzelfde tempo werd dit weer rechtgezet en in het vervolg van de wedstrijd bleef het kansen regenen. De 6-5 bij rust voorspelde vanzelfsprekend een spannende tweede helft en FD 4 nam brutaal de leiding om die niet meer uit handen te geven. De uiteindelijke 6-8 overwinning werd met gejuich gevierd en met drie punten in de kofferbak aan de terugreis begonnen.

Koploper Futsal Dragten 5 beleefde ook een heerlijke avond. Rode lantaarndrager TLC 1 moest lijdzaam toezien, hoe de gasten een klasse beter waren en dat vertaalde zich niet alleen in het spel, maar ook in het scoreverloop. De uiteindelijke 3-7 winst werd met dankbaarheid ontvangen en in thuishaven ‘De Drait’ met zorgvuldigheid uitgepakt tussen de warme snacks.

De komende week staan er acht wedstrijden op het programma, waarbij Futsal Dragten 10 op de woensdag de primeur heeft door haar thuiswedstrijd in Sportcentrum Drachten af te werken. Door het overvolle programma van de komende maanden en de aanstaande sluiting van sporthal De Drait zullen daar meerdere wedstrijden gespeeld gaan worden. Tot en met april blijven we uiteraard ook nog de wedstrijden in De Drait afwerken en daar zijn op de vrijdagavond weer vier wedstrijden te zien. FD 5, 6 en 7 stappen vrijdagavond in de auto om de punten bij de tegenstander weg te kapen.