Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Vrijdag 8 september start van het seizoen

Gepubliceerd op 05-09-2017

Komende vrijdag is de start van het nieuwe seizoen met vier bekerwedstrijden in de Drait, en vier uitwedstrijden. De thuiswedstrijden staan in het teken van Futsal Buitenpost, want zowel het eerste, tweede als het derde team van de roodhemden komt op bezoek. Zij spelen tegen respectievelijk FD3 (21:00), FD4 (19:00) en FD6 (22:00). Daar tussenin staat de bekerwedstrijd gepland van FD1 versus hoofdklasser De Herauten. De Bergummers spelen al een aantal seizoenen op Hoofdklasse-niveau en troffen in het verleden al eens FD1 in de beker. FD3 treft dus Buitenpost 1, die elkaar vorig seizoen nog troffen in de competitie. FD4 treft in Buitenpost 2 een derde klasser, waarbij ook deze twee teams bij elkaar zijn ingedeeld in de competitie. Tenslotte heeft FD6 op papier de zwaarste loting; deze vierde klasser speelt tegen Buitenpost 3 en treft daarmee dus een team wat in de competitie een niveau hoger uitkomt.

FD2 en FD5 spelen beide een uitwedstrijd, maar blijven wel in Drachten. Zij spelen in de SNIJ Noord hal tegen respectievelijk Drachtster Boys 1 (19:00) en Drachtster Boys 3 (22:00). FD2 is vorig seizoen kampioen geworden in de Eerste klasse, en speelt dus tegen DB1 dat vorig seizoen degradeerde uit de Hoofdklasse en weer terug in de Eerste klasse terecht is gekomen. FD5 is ook kampioen geworden vorig seizoen, maar heeft er voor gekozen om in de vierde klasse te blijven. Op papier is Drachtster Boys 3 dan ook een zware loting.

Tenslotte FD7 en FD8. Zij reizen richting het oosten voor hun bekerwedstrijden tegen Nieuw Roden 2 (22:00) en ONR 3 (20:00). Nieuw Roden 2 is een competitiegenoot van FD7 en FD8 in de Vierde klasse 09, dus deze teams zullen elkaar vaker tegenkomen dit seizoen. FD8 treft in ONR 3 een zeer zware loting; de Rodenaren spelen Tweede klasse en de veteranen van het achtste zullen alles op alles moeten zetten om een goed resultaat mee te nemen uit de sporthal van Peize.