Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

V&V '68 maatje te groot voor Futsal Dragten 5

Gepubliceerd op 28-01-2013

In de jacht op de eerste seizoenswinst stond op maandag 28 januari V&V '68 1 op het programma. Deze tegenstander bleek echter een maatje te groot voor Futsal Dragten 5. Al had een volledige selectie aan Dragtster zijde wellicht kunnen zorgen voor een andere uitslag.

De maandag begon nog zo mooi voor Futsal Dragten 5. Alleen Teppy zou afwezig zijn wegens zogenaamd 'studeren', dus er zouden vier wissels afreizen naar sporthal de Westermar in Burgum. Rond het middaguur stond het er heel anders voor; zowel Slakje, Roekenêst als Coach Oh Oh Sjonnie waren geveld door de Peruviaanse Hangbuikzwijngriep, en dus niet in staat te voetballen. Stad en land werd nog afgezocht voor een keeper, maar dit was helaas niet gelukt. Zo maakte de aanwezigen de afspraak dat Tweederde de eerste helft op goal ging, en Jari zijn korfbalkunsten in de tweede helft mocht vertonen.

De eerste helft werd meteen al duidelijk waar de bijnaam van Tweederde vandaan komt; de verhouding van zijn keeperskwaliteiten in vergelijking met zijn voetbalkwaliteiten. Waar de eerste vijf minuten het goal nog werd schoongehouden, werd er daarna lustig op los gescoord door V&V. Met snelle counters en lange ballen werden de spitsen goed gevonden, en Tweederde had geen weerwoord op hun inzetten tussen de palen. Dat Futsal Dragten in de eerste vijf minuten nog vier dotten van kansen had gemist, maakte de achterstand extra zuur. Gelukkig wist Wibi bij een 0-2 achterstand de ouvertoure te beginnen, door handig de 1-2 te maken. Toen een speler van V&V besloot Zaag een veeg te geven terwijl de bal niet eens in de buurt was, en de scheidsrechter (slechts!!) geel gaf, was de hoop van Futsal Dragten weer aanwezig om op gelijke hoogte te komen. Helaas wist V&V zelfs met een man minder als een mes door de boter door de verdediging van Futsal Dragten te voetballen, wat uiteindelijk resulteerde in een 7-2 ruststand. Dat Stûrt ondertussen zijn eerste competitiegoal van het seizoen maakte, was leuk voor hem, maar verzachtte de pijn in de rust niet.

Dat Jari naast voetbal ook nog aardig kan kuorkebaljen, liet hij in de tweede helft zien. Hij zou er aanzienlijk minder dan Tweederde doorlaten, en sowieso voetbalde Futsal Dragten een betere helft. Misschien was de oorzaak ook juist wel dat Zaag de hele tweede helft op de bank bleef zitten, zodat er eens fatsoenlijk gebald kon worden. Of juist dat keeper Jari uitstekend werd benut als vijfde veldspeler. U mag zelf oordelen. Desalniettemin wist Futsal Dragten in ongeveer vijftien minuten drie keer te scoren; eerst was Toivonen trefzeker (met een persoonlijk schot-op-doel-percentage van 2,1% deze wedstrijd), vervolgens was er net als in de vorige wedstrijd een gevalletje Matthijsen/Fischer waaruit de Postbode optimaal profiteerde, en opnieuw Toivonen met een lage schuiver. Dat onze nep-Zweed met Balkan-kapsel uiteindelijk nog een eigen goal produceerde na een communicatiefout met Jari, zorgde voor de nekslag bij Futsal Dragten. Kansen kregen de Dragtsters nog wel, maar het beste was wel van het spel af. De vermoeidheid ging duidelijk parten spelen, en V&V bepaalde de eindstand op 9-5.

Volgende week in Damwoude het vervolg op het maar niet eindigende avontuur; "Op Zoek Naar De Eerste Overwinning Van FD5 In Seizoen 2012/2013"!