Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Warme temperaturen in de sporthallen

Gepubliceerd op 17-06-2022

Met vijf wedstrijden op het programma, waarvan twee thuis, was het soms afzien in de benauwd aanvoelende sporthallen. Na bijna zeven weken zonder wedstrijd moest FD 7 deze week ook nog eens tweemaal aantreden.

Allereerst was het woensdagavond de beurt aan Futsal Dragten 4, die gastheer was voor Westerkwartier 2. Maar net als de vorige keer kwam op het laatste moment het bericht, dat te weinig mensen bereid waren om naar Drachten af te reizen. Om toch maar even de spieren te activeren, benutten de mannen van FD 4 het uur voor een onderling partijtje.

Daarna stonden Futsal Dragten 7 en Futsal Dragten 9 tegenover elkaar. Ook hier was sprake van een late afmelding, want de scheidsrechter meldde aan het eind van de middag vanwege ziekte niet te kunnen komen. Op zich geen probleem, want deze wedstrijd kon wel gewoon doorgaan. Het leek bij FD 7 in de eerste minuten enigszins onwennig, maar het was dan ook al bijna zeven(!) weken dat men een wedstrijd had gespeeld. De reden? Juist ja, het afzeggen door de tegenstander. Maar na wat aftasten door beide teams trok FD 7 het initiatief langzaam naar zich toe en vond ook als eerste het doel. Dat FD 9 vervolgens niet op gelijke hoogte kwam, was te wijten aan goed keeperswerk bij het ‘thuisteam’. Aan de andere kant van het veld was het vervolgens wel enkele keren raak om halverwege de wedstrijd met 4-0 de ruststand op het bord te zien staan. Ook in de tweede helft was FD 7 de bovenliggende partij, maar FD 9 kreeg zeker kansen op de eretreffer. Die kwam er ook na de 6-0. Uiteindelijk werd de wedstrijd afgefloten bij 9-1.

Futsal Dragten 10 ging vrijdagavond op bezoek bij ONT/CHZ 3, de nummer twee van de competitie. Hoewel het verschil op de ranglijst vrij groot is, was daar in het begin van de wedstrijd niet veel van te zien. Weliswaar ging de thuisploeg met 2-1 rusten en had men ook wel een veldoverwicht, FD 10 voelde zich zeker niet kansloos. In de tweede helft veranderde het spelbeeld in eerste instantie niet, tot de 3-1 viel. Een poging om de aansluitingstreffer te scoren, mislukte en ONT/CHZ liep vervolgens uit naar 5-1. Dit leek voldoende voor de driepunter, maar FD 10 dacht daar anders over. Met twee doelpunten kwam de spanning voor een groot deel terug, mede door het missen van een strafschop door ONT/CHZ. In de laatste vijf minuten kwam er geen verandering meer in de 5-3 stand.

Tegelijkertijd speelde Futsal Dragten 6 de uitwedstrijd bij rode lantaarndrager Real Camaradas 6. Met maar liefst 13 punten uit de laatste vijf wedstrijden, waaronder een gelijkspel tegen kampioen Roden 6, is FD 6 sowieso prima bezig. En ook nu werden drie punten aan het totaal toegevoegd. Er werd een prima pot voetbal op de mat gelegd, wat niet meteen werd vertaald in doelpunten. Met een onzeker lijkende 1-2 werd het eerste bedrijf afgesloten, maar bij Dragten maakte men zich geen zorgen. Deze gerustheid werd bewaarheid na de hervatting en Dragten kon met de 2-6 eindstand vanuit Zuidhorn tevreden aan de terugreis beginnen.

De laatste wedstrijd van de dag was het treffen tussen kampioenskandidaat Potetos 6 en de nummer vier, Futsal Dragten 7. Beide ploegen waren behoorlijk aan elkaar gewaagd en ondanks enkele opgelegde kansen aan beide zijden bleek het in de eerste helft moeilijk om het net te vinden. De zuinige 1-0 ruststand vertaalde de spanning in de wedstrijd, die in de tweede helft meer tot leven kwam. Er kon dan ook vaker afgetrapt worden voor een spelhervatting. Helaas moest FD 7 dat vaker doen dan de thuisploeg. Met zichtbare teleurstelling werd de 5-3 eindstand geaccepteerd.

De komende week staan er slechts drie wedstrijden op het programma. FD 10 en FD 4 spelen woensdag hun laatste wedstrijd van het seizoen en FD 7 is, ook in het Sportcentrum, te gast bij ONT/CHZ 6.