Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

We zijn weer begonnen!

Gepubliceerd op 11-09-2021

“Wat hebben we het gemist!” en “Wat ontzettend fijn, dat we eindelijk weer los kunnen.”

Dit zijn slechts twee van heel veel gehoorde clichés, die de afgelopen week te horen zijn geweest. Nadat vorig jaar rond deze tijd het zaalvoetbal weer kon beginnen na het plotselinge afbreken ruim een half jaar eerder, werden alle sportwedstrijden een maand later al weer verboden. We weten er alles van en hebben er allemaal een mening over. Hopelijk kunnen we nu gewoon doorgaan.

Alsof er niks aan de hand was, beginnen we aan een nieuw voetbalseizoen. De vakanties zijn zo goed als voorbij, de scholen zijn weer begonnen. En het seizoen begint traditiegetrouw met de eerste ronde in het KNVB-bekertoernooi. En de loting hiervoor had weer een aantal interessante wedstrijden opgeleverd. Hoewel… of er daadwerkelijk van een glazen bokaal met daarin heel veel balletjes sprake is geweest, valt te betwijfelen. Futsal Dragten 1 speelde al voor het derde achtereenvolgende jaar tegen Drachtster Boys 1 en maar liefst vijf teams werden gekoppeld aan ONT/CHZ.

In afwachting van nog twee bekerwedstrijden, die komende vrijdag zullen worden gespeeld, kunnen we wel vaststellen dat deze bekerronde niet onverdienstelijk is geweest.

De aftrap van het nieuwe seizoen werd maandagavond gedaan door Futsal Dragten 2 op bezoek bij De Herauten 1. De in de Topklasse uitkomende mannen uit Burgum konden na een verrassende 0-2 ruststand in de 2e helft de stand nog gelijktrekken tot 2-2, maar moesten na het nemen van penalty’s hun verlies nemen tegen de eersteklasser uit Drachten.

Op woensdagavond was het de beurt aan Futsal Dragten 10. Tegen Surhuisterveen 1 kwam men na een spannende wedstrijd net te kort en keerden met een 3-2 nederlaag naar huis.

De vrijdagavond was het volle bak. In de eigen sporthal De Drait werden vier bekerwedstrijden gespeeld, waarbij Futsal Dragten 3 (1e klasse) als eerste mocht aantreden. In een zeer aantrekkelijke wedstrijd ging het tegen Noordbergum 1 (Hoofdklasse) in de eerste helft nog gelijk op (1-2 rust), maar na de korte pauze volgde een ware overrompeling met maar liefst een 8-2 eindstand voor de Dragtsters tot gevolg.

Futsal Dragten 9 nam het daarna op tegen ONT/CHZ 4. Na driekwart wedstrijd was niet duidelijk wie aan het langste eind zou trekken, maar vlak voor tijd scoorde ONT/CHZ de bevrijdende 3-5, waardoor men zich plaatste voor de 2e ronde.

De ‘clash’ tussen Futsal Dragten 1 en Drachtster Boys 1 werd nooit een echte wedstrijd. Het klassenverschil (Topklasse vs 1e klasse) was na tweemaal 25 minuten duidelijk zichtbaar geweest en de 10-2 eindstand gaf dat ook aan.

Ondertussen had Futsal Dragten 5 zijn bekerwedstrijd gespeeld bij ONT/CHZ 1. Hier waren ook de cijfers duidelijk. Deels door onwennigheid kwam FD 5 niet echt in hun spel en men werd met een teleurstellende 6-1 teruggestuurd naar De Drait.

Direct daarna stond Futsal Dragten 6 klaar voor de wedstrijd tegen ONT/CHZ 6. Dat een wedstrijd niet altijd gepaard gaat met veel doelpunten wil niet zeggen, dat de wedstrijd niet spannend is. Een 0-2 eindstand zorgde er voor dat FD 6 zich mag melden voor de 2e bekerronde.

Om 22.00 uur volgde de laatste wedstrijd van de avond. Futsal Dragten 8 had nog te maken met vakantievierende spelers, maar met wat hulp van andere spelers kon toch aan de wedstrijd tegen ONT/CHZ 4 worden begonnen. Ook in deze wedstrijd ging het gelijk op, met een 2-2 eindstand tot gevolg. Helaas voor de thuisploeg werd de penaltyserie met 3-4 verloren.

Komende vrijdag worden de laatste twee bekerwedstrijden gespeeld. Futsal Dragten 4 neemt het in het Sportcentrum op tegen ONT/CHZ 3 en FD 7 mag thuis proberen om t Fean’58 1 te verslaan.

Toch werd er ook al één competitiewedstrijd gespeeld. Futsal Dragten 7 trad aan tegen Drachtster Boys 3 en kon de eerste driepunter noteren na de 2-4 eindstand.

We zijn weer begonnen!