Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Wedstrijd duurt te lang voor Futsal Dragten

Gepubliceerd op 17-03-2018

Wat is dat toch, dat Futsal Dragten een goed ogend resultaat niet kan vasthouden? Niet voor de eerste keer dit seizoen worden punten verspeeld in de laatste minuten van een wedstrijd. Vorige week leek een puntendeling tegen Drs. Vijfje het resultaat te zijn, maar tien seconden voor tijd gingen de gasten er met de winst vandoor. Nu was een 3-4 voorsprong bij het ingaan van de laatste minuut zelfs niet voldoende.

Een voorstel om een wedstrijd voortaan zonder extra tijd te spelen, zal het waarschijnlijk nooit halen. Futsal Dragten zou er zeker baat bij hebben. De klok niet stilzetten bij het ingaan van de laatste minuut en de wedstrijd beëindigen bij het horen van de zoemer had zomaar een plek bij de top-drie op de ranglijst kunnen brengen.

Feiten zijn anders. Futsal Dragten speelde in het verre Winschoten tegen de plaatselijke WMC en beide teams trokken vanaf het begin vol ten strijde. In een hoog tempo werd het dan ook een aantrekkelijk schouwspel. Na ruim drie minuten stond er al een 1-1 tussenstand op het bord en men ging er even goed voor zitten. Vele mogelijkheden deden zich voor om de score te verhogen: WMC had o.a. pech met een bal op de lat en Dragten had de steeds terugkerende pech dat beide doelpalen niet twintig centimeter verder uit elkaar staan. Hierdoor kwamen er in de hele eerste helft uiteindelijk nog slechts twee doelpunten bij, eerlijk verdeeld over beide teams.

Vroeg in de tweede helft nam WMC voor het eerst een voorsprong. Na een aanval over vele schijven werd uiteindelijk het doel gevonden. En het duurde lang voor er weer een wijziging in de stand kwam. Er waren genoeg kansen voor beide teams. Onzuiverheid in de afwerking, goede concentratie achterin en prima keeperswerk waren debet aan de langdurige 3-2 tussenstand.

Maar deze werd door Futsal Dragten in de 45e en 48e minuut omgebogen in een 3-4 voorsprong. De klok werd even later stilgezet en hoe lang de extra tijd dan duurt is altijd een vraag. Die laatste minuut zou zeker langer dan 60 seconden gaan duren, want er was enig oponthoud geweest. Met het ene oog de wedstrijd volgen en het andere de scheidsrechter, die maar niet wilde fluiten voor het einde, ging het voor Dragten toch nog fout. WMC gokte op de extra veldspeler door de keeper naar de kant te halen en dat had zijn uitwerking. Nog eenmaal werd alles op alles gezet en de gelijkmaker in de 53e minuut was een meer dan grote teleurstelling bij Dragten. Het zou overigens een terechte uitslag zijn geweest.

Dat er daarna nóg een minuut moest worden doorgespeeld, zullen geen Kamervragen over worden gesteld. Maar het was wel heel erg veel. WMC maakte er dankbaar gebruik van en na een afstandsschot verdween de bal via binnenkant paal in het doel: 5-4.

Bijna sprakeloos zaten de Dragtster spelers even later in de kleedkamer. Wat valt er ook te zeggen? Iedereen weet het. Aan het spel ligt het vaak niet. Het ontbreken van enig geluk bij de doelpogingen -of is het onzuiverheid?- speelt vaker een rol. "We zijn dus niet scherp genoeg", is een rake conclusie.

Komende vrijdag krijgt Futsal Dragten laagvlieger Futsal Cambuur op bezoek in De Drait. De Leeuwarders verloren vrijdag het degradatieduel bij Futsal Emmeloord met 6-5 en zagen het onderlinge verschil oplopen tot zes punten, waarbij moet worden aangetekend dat het liefst drie wedstrijden minder speelde. Men zal dus vol gaan strijden om de gang naar de Hoofdklasse te voorkomen. Maar een verschil van 19 punten tussen Dragten en Cambuur geeft de thuisploeg de favorietenrol voor de overwinning. Als men maar scherp genoeg is.