Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Wedstrijd vol verrassingen voor Futsal Dragten 3

Gepubliceerd op 06-02-2016

We schrijven vrijdagavond 5 september 2016, tijdstip 21:45. We rollen zo de wedstrijd Futsal Dragten 3 – Nieuw Roden 1. Wanneer we op het scorebord kijken staat er een 0-3 stand. Laten we voordat we het verdere verloop van de wedstrijd aanstippen eerste eens terug gaan naar hoe dit zo heeft kunnen komen.

Futsal Dragten 3 heeft een redelijk fitte selectie. Alleen de tijdens de Smallingerland Cup geblesseerd geraakte Jasper van Dijk mist. Zijn enkelblessure wil maar niet verbeteren. Laten we hopen dat de doktoren een rentree op korte termijn kunnen bewerkstelligen. Vandaag wel aanwezig zijn keeper Jan Sander Woudwijk, die sinds de winterstop in blakende vorm verkeerd, nieuweling Zeb Tan, topscorer Efraim Wagenaar, Leslie Fukur, Rene Mellema, aanvoerder Klaas Bakker, Jelmer de Boer, Alexander Dumas en coach Taede Groenewoud. Tegenstander Nieuw Roden 1 denkt het te kunnen doen met 1 wissel. Afgesproken wordt om rustig af te wachten en in de tweede helft te profiteren van de extra gevulde bank.

De eerste helft was rommelig. Vooral van de kant van Futsal Dragten. Het baltempo was te laag. De passing was bij vlagen te gevaarlijk en werd regelmatig onderschept. En voor de goal stond het vizier niet op scherp. Op deze manier werd Nieuw Roden in het zadel geholpen. Door 1 van de onderschepte passes stond er ineens een speler voor de neus van keeper Jan Sander Woudwijk. Waar hij eerder nog een antwoord had was het ditmaal de speler die de winnaar werd, 0-1. En het werd nog erger. Nog voor rust kwamen de gasten op 0-2 en 0-3. Er zou heel wat moeten gebeuren om het naderende onheil nog te keren.

Tijdens de rust werd afgesproken om rustig te blijven maar toch het baltempo wat op te hogen. Met iets meer tempo en iets meer druk moest er gehoopt worden dat de tegenstander zou knakken. Kansen kwamen er in het eerste kwartier na rust wel maar het zat nog niet echt mee. Het bleef bij de 0-3 tussenstand. En zo komen we bij het moment waarop dit schrijven startte, vrijdagavond 5 september 2016, tijdstip 21:45. Oftewel Futsal Dragten 3 – Nieuw Roden 1 met nog maar 10 minuten op de klok...... en laat dat nou net het moment zijn dat Futsal Dragten 3 haar eerste doelpunt maakt. Nieuweling Zeb Tan is het die de ban breekt. Na eerder de paal nog te hebben geraakt is het nu wel raak, 1-3. Zou het nog kunnen? Zou het nu wel lukken? Nou en of. Nog geen twee minuten later was het al 3-3. Met een harde knal wist Efraim Wagenaar de 2-3 op het bord te brengen en Klaas Bakker wist op z'n Klaas Bakker's de bal over de doellijn te wurmen. Zo was een 0-3 achterstand binnen 2 minuten omgebogen tot een 3-3 tussenstand. Tegenstander Nieuw Roden 1 raakte steeds meer gefrustreerd. Dit met als gevolg de eerste gele kaart van de wedstrijd. Koren op de molen van Futsal Dragten. Zeb Tan wist tijdens deze 2 minuten tijdstraf Futsal Dragten 3 voor het eerst op voorsprong te brengen. En het werd nog mooier, de score werd uitgebreid naar 3-6. Dat Nieuw Roden nog de 4-6 maakte mocht de pret niet drukken. Wanneer je 10 minuten voor het einde van de wedstrijd nog met 0-3 achterstaat en toch nog met 6-4 wint dan kun je niet anders dan concluderen dat je heel blij bent met de 3 punten.

Futsal Dragten 3 heeft nu 3 weken rust. Genoeg tijd voor Jasper van Dijk om weer fit te geraken. De eerste tegenstander komt pas op vrijdag 26 februari naar sporthal de drait. De tegenstander op deze avond is TLC 1.