Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Wedstrijden volgende bekerronde bekend

Gepubliceerd op 27-09-2022

Na de bekerwedstrijden van vorige week in de B-categorie zijn voor Futsal Dragten 4Futsal Dragten 7 en Futsal Dragten 8 de wedstrijden in de volgende ronde bekend gemaakt. Deze wedstrijden worden gespeeld in week 42.

Allereerst is het de beurt aan Futsal Dragten 7. Na het niet doorgaan van de eerste wedstrijd wist men afgelopen vrijdag met de kleinst mogelijke score (1-0) te winnen van ONT/CHZ 2. Op woensdag 19 oktober komt FC Grootegast 1 naar het Sportcentrum Drachten. Zij behaalden in de 1e ronde een benauwde 4-5 overwinning op Grijpskerk 4, waarna de wedstrijd van vorige week niet doorging. Het zal een spannende strijd worden tussen twee teams, die beiden in de competitie uitkomen in de 3e klasse.

Voor eersteklasser Futsal Dragten 4 is opnieuw een uitwedstrijd geprogrammeerd. Na de uitstapjes bij Golden Oldies 1 (5-9) en Futsal Heerenveen 4 (1-5) volgt nu op vrijdag 21 oktober de wedstrijd bij Drachtster Boys 2. Dit team komt uit in de 3e klasse, waar men o.a. Futsal Dragten 8 en 10 tegenkomt. Na eenvoudige zeges op Surhuisterveen (1-9) en Futsal Heerenveen 5 (1-6) zal het nu misschien moeilijker worden om de wedstrijd te winnen. Maar je weet maar nooit...

Als deze wedstrijd is afgelopen, haasten we ons naar het Sportcentrum, waar om 21.00 uur het treffen tussen Futsal Dragten 8 en het in de tweede klasse uitkomende Futsal Emmeloord 4 begint. In de 1e ronde was Dragten tegen 't Fean'58 1 beter in het nemen van penalty's om vervolgens afgelopen vrijdag met 7-3 van competitiegenoot ONT/CHZ 4 te winnen. Emmeloord had eerst geen kind aan RKO 1 (12-4), waarna men zvv Urk 3 na penalty's uitschakelde.

Onlangs is ook de loting geweest in de A-categorie. In deze poule zijn we meteen al beland bij de 1/8 finales en daarin geldt dat teams van dezelfde vereniging niet beiden in de kwartfinale mogen spelen. Een vreemde regel, maar het zij zo. Dus werden Futsal Dragten 3 en Futsal Dragten 1 aan elkaar gekoppeld en zullen beide teams proberen om op 9 december de laatste acht te halen.