Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Week 11: 7 wedstrijden, 2 afzeggingen

Gepubliceerd op 19-03-2022

Opnieuw werden we de afgelopen dagen geconfronteerd met een tweetal afzeggingen. En dus kregen twee FD-teams te horen, dat ze (opnieuw) een vrije avond hadden. Wordt er te gemakkelijk afgezegd?

De voetbalweek begon echter al op maandagavond. Futsal Dragten 2 reisde naar Stiens voor het treffen met Avanti 1. Het was vooraf bekend dat het een moeilijke wedstrijd zou kunnen worden, gezien hun resultaten uit het recente verleden. Avanti had sinds de hervatting van de competitie nog geen punt verloren en ook nu bleek men goed bij de les te zijn. Via een voor hen geruststellende 4-1 ruststand zegevierde men uiteindelijk met 6-2 en ging FD 2 puntloos terug naar huis.

Het spelen van de wedstrijd tegen Buitenpost 1 op woensdagavond kwam FD 3 niet echt goed uit. Met een handvol afwezigen werd de hulp ingeroepen van andere teams, zodat toch naar sporthal De Houtmoune kon worden afgereisd. Na een levendige wedstrijd lukte het ook FD 3 niet om de punten mee te nemen. Via een 3-1 ruststand werd aan het eind van de wedstrijd 7-5 als uitslag genoteerd.

Voor Futsal Dragten 10 stond op vrijdagavond de vroege wedstrijd bij TLC 4 gepland. Door blessures en ziekte lukte het de thuisploeg niet genoeg spelers op de been te brengen: er ging dus een streep door deze wedstrijd. En voor de derde(!) achtereenvolgende week werd een wedstrijd van FD 6 geannuleerd. Dit keer kwam Surhuisterveen 1 er pas enkele uren voor de wedstrijd achter, dat ze niet genoeg spelers hadden om naar Drachten af te reizen.

Futsal Dragten 9 begon vrijdagavond vol goede moed aan de wedstrijd tegen Nieuw Roden 4, maar moest al in de eerste helft erkennen dat de jonge gasten behendiger waren in het creëren van kansen. Nadat men met 1-5 ging rusten, stokte de teller enigszins om uiteindelijk de 2-7 eindstand te accepteren.

Futsal Dragten 1 had tegen De Herauten iets recht te zetten na de kansloze thuisnederlaag van vorige week. En ook de ietwat onverwachte nederlaag (3-1) in de uitwedstrijd verdiende een revanche. Vrijdagavond liet FD 1 zich van haar beste kant zien met soms sprankelend voetbal en de gasten werden al voor rust op een ruime 4-1 achterstand gezet, om uiteindelijk met 6-2 te zegevieren.

Ondertussen kwamen ook de resultaten van de uitwedstrijden binnen. Futsal Dragten 5 was te gast in Zevenhuizen, waar Nieuw Roden 4 via een voorzichtige 2-3 ruststand en 5-8 eindstand kansloos werd gelaten.

Tegelijkertijd speelde FD 4 haar wedstrijd net over de Fries-Groningse grens in Marum. Hier was v.v. Westerkwartier 2 gastheer en de Dragtsters namen na de eerste helft met 1-5 al een voorschot op de driepunter, om vervolgens de tweede helft met 6-9 af te sluiten.

Futsal Dragten 7 kon op de fiets naar hun uitwedstrijd. In Sportcentrum Drachten werd bij ONT/CHZ 5 een wedstrijd op de mat gelegd, die -gezien de stand op de ranglijst- onverwacht tot het laatste fluitsignaal spannend bleef. Bij FD 7 voelde je een zucht van verlichting, toen de scheidsrechter bij een stand van 2-3 voor de laatste keer floot.

In de komende week staan er in totaal zeven wedstrijden gepland. Futsal Dragten 2 gaat opnieuw al op maandag de provincie in en zal proberen om s.v. Oosterwolde drie punten te ontfutselen. De overige wedstrijden zullen vervolgens op vrijdag worden gespeeld, met een volle bak in de eigen sporthal De Drait.