Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Week 14: Tweeëntachtig doelpunten in 9 wedstrijden

Gepubliceerd op 09-04-2022

Met in totaal negen wedstrijden, verdeeld over 2 dagen, was het weer een drukte van belang bij Futsal Dragten. Hiervan werden er zes ‘thuis’ gespeeld, eveneens verdeeld over die twee dagen.

Als eerste speelde Futsal Dragten 4 woensdag in het Sportcentrum tegen ONT/CHZ 2. Het leek wel de omgekeerde wereld, want het Sportcentrum is normaliter de thuishaven van de gasten. Misschien is het nog even wennen om een thuiswedstrijd niet in De Drait te spelen, want FD kwam moeilijk in hun spel. Paal en lat verhinderden enkele keren een doelpunt, daar waar de gasten wel scoorden. Na een 2-3 ruststand zette ONT/CHZ na de hervatting een tandje bij om de marge te vergroten en uiteindelijk met 6-9 te zegevieren.

Het zou best kunnen, dat ook Futsal Dragten 7 nog even last had van de nieuwe omgeving in de tweede wedstrijd van de avond. Met Drachtster Boys 3 als tegenstander leken de spelers moeite te hebben om elkaar te vinden. Pech in de afwerking verhinderde een voorsprong in de eerste helft, waar de Boys wel het net konden vinden. Ook in de tweede helft was FD 7 zichzelf niet en voor het eerst sinds mensenheugenis slaagde men er niet in om tot score te komen. Dat deed Drachtster Boys nog wel tweemaal en daardoor stond aan het eind van de wedstrijd de 0-3 op het bord.

Futsal Dragten 6 keerde ondertussen terug van hun wedstrijd bij Surhuisterveen 1. Het team stond in een levendige wedstrijd halverwege met 2-1 achter en vol goede moet werd begonnen aan het tweede bedrijf. Ondanks vele pogingen van beide teams om het net te vinden, stonden de doelmannen of het houtwerk in de weg om dit te realiseren en bleef het scorebord onberoerd.

Futsal Dragten 3 had een op papier makkelijke wedstrijd tegen Leeuwarder Zwaluwen 1, de huidige rode lantaarndrager in de 1e klasse B. Maar de mannen uit de Friese hoofdstad waren geenszins van plan om bij voorbaat de punten zomaar weg te geven en dat resulteerde in een aan FD-zijde enigszins rommelige wedstrijd, die uiteindelijk wel met een terechte driepunter werd afgesloten: 5-7.

Op de vertrouwde Drait-vrijdag stonden vier thuiswedstrijden gepland, waarbij Futsal Dragten 5 als eerste binnen de lijnen kwam om de strijd aan te gaan met vv Westerkwartier 2. Gedurende de wedstrijd werd duidelijk dat het voor de koploper in de 3e klasse 5 geen makkelijke opgave was om opnieuw met de overwinning aan de haal te gaan. De 2-2 ruststand beloofde een spannende tweede helft en ondanks twee doelpunten aan Dragtster zijde was men er niet gerust op, dat de winst al bijna binnen was. Met een meespelende keeper probeerde Westerkwartier in de laatste vijf minuten het ‘alles-of-niets-scenario’ en dat had bijna succes. Met nog anderhalve minuut te gaan viel de aansluitingstreffer (4-3) en bijna werd ook nog de gelijkmaker gescoord. Met een Dragtster zucht van verlichting maakte de scheidsrechter met een laatste fluitsignaal een eind aan de spanning.

Voor Futsal Dragten 4 stond de tweede wedstrijd in drie dagen op het programma. Men wilde zich revancheren van de woensdagse nederlaag en daarvoor moest TLC 1 verslagen worden. Met slechts 3 punten uit 8 wedstrijden stond de Tolbert-Leek-Combinatie onderaan de ranglijst, maar gezien hun vertoonde spel in de wedstrijd is dat eigenlijk onbegrijpelijk. De gasten namen dan ook brutaal de leiding, maar FD kon dat even later corrigeren door tweemaal te scoren. TLC gaf geen krimp en met 3-3 als tussenstand werd de eerste helft afgesloten. In de korte pauze werden bij Dragten de koppen bij elkaar gestoken en dat had resultaat. Met overtuiging nam men de leiding in de wedstrijd om die ook niet meer af te staan, wat 7-4 als resultaat opleverde.

Ook voor Futsal Dragten 3 was het de tweede wedstrijd van de week. Futsal Buitenpost was neergestreken in De Drait om er het beste van te maken. Men was verre van compleet en dat uitte zich ook in de loop van de wedstrijd. De 4-1 ruststand zou nog niet onoverkomelijk hoeven te zijn, maar mede door vermoeidheid bij de gasten sloeg FD 3 in de tweede helft genadeloos toe. De teller stopte uiteindelijk bij 11-1.

Voor de laatste wedstrijd van de avond nam Futsal Dragten 9 het op tegen Potetos 6. De mogelijke titelkandidaat -Potetos heeft het minst aantal verliespunten- herhaalde wat men in de voorgaande wedstrijd had gezien, namelijk elf keer scoren. FD 9 was in deze wedstrijd kansloos en verder dan twee doelpunten kwam men helaas niet.

Aan het eind van de avond kwam de uitslag binnen van het duel dat Futsal Dragten 1 had gespeeld bij Jong Leekster Eagles. Ondanks een overwicht was het ook nu voor de Dragtsters moeilijk om het net te vinden en was tot het eind niet duidelijk of men met drie punten terug kon keren naar Friesland. Met een benauwde 3-4 zege kon Dragten na afloop toch juichen.

Voor komende week staan opnieuw zes thuiswedstrijden gepland, waarbij Futsal Dragten 3 opnieuw tweemaal zal moeten aantreden. Op woensdag is er de ‘broederstrijd’ tegen FD 2 en het weekend zal worden ingeluid met de kraker tegen Drachtster Boys 1. Daarnaast speelt FD 5 ook op woensdag en staan uitwedstrijden op de rol voor FD 1 en FD 9.