Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Week 22: Een sneu verlies, een monsterscore en een afgelasting

Gepubliceerd op 03-06-2022

Voor de teams van Futsal Dragten was het deze week erg rustig. Drie teams mochten hun kunsten vertonen, maar slechts twee wedstrijden werden daadwerkelijk ook gespeeld.

Woensdagavond kwam als eerste Futsal Dragten 1 in actie voor de thuiswedstrijd tegen v.v. Westerkwartier 1. Voor beide teams valt er geen eer meer te behalen en dat vertaalde zich enigszins in het wedstrijdbeeld. Er werd wel een aantal kansen gecreëerd, maar tot echt gevaarlijke situaties leidde dit meestal niet. En anders stonden beide keepers wel hun mannetje. Beide teams waren goed aan elkaar gewaagd en de klok stond aan het eind van de eerste helft al stil, toen Futsal Dragten toch nog voor de 1-0 ruststand zorgde. In de tweede helft veranderde er weinig, totdat zo’n acht minuten voor tijd Westerkwartier met een scherpe counter de gelijkmaker scoorde. Beide teams leken genoegen te nemen met het aanstaande gelijkspel, totdat de gasten -opnieuw in de laatste minuut- toch nog toesloegen en met de drie punten aan de haal gingen: 1-2.

In de wedstrijd daarna was het voor Futsal Dragten 6 meer een oefenwedstrijd dan een serieus treffen. Met het minimaal aantal spelers stonden de studenten van Drs. Vijfje 21 klaar voor de wedstrijd om te proberen er het beste van te maken. Toen bleek dat de scheidsrechter waarschijnlijk al een voorgevoel te hebben gehad over deze wedstrijd, want hij had blijkbaar een onaangekondigde Adv-dag opgenomen. Uiteraard werd de wedstrijd wel gespeeld, waarin FD 6 niet tot het uiterste hoefde te gaan om het vijandelijke doel te vinden. Met een simpele 9-0 tussenstand werd er even gerust om in de tweede helft daar nog vijf doelpunten aan toe te voegen. Een goede rekenaar weet dan dat 14-0 als eindstand werd genoteerd.

Futsal Dragten 2 had de eer om de vrijdagavond af te sluiten met de competitiewedstrijd tegen Futsal Buitenpost 1. Die kwam er echter niet. In de loop van de ochtend werd door de gasten al aangekondigd, dat de wedstrijd niet door kon gaan vanwege een tekort aan spelers. Omdat het de laatste wedstrijd van het seizoen betrof, wilde FD 2 echter absoluut spelen. Ondanks de hoop en verwachting dat men met hulp van andere teams wel zou verschijnen, bleef die ene kleedkamer toch leeg.

Voor komende week staan opnieuw drie thuiswedstrijden gepland, waarbij op de woensdagavond zowel FD 4 (tegen ONR) als FD 6 (tegen Roden 6) de (aanstaande) kampioenen uit hun klasse ontvangen. FD 9 is vrijdagavond gastheer voor ONT/CHZ 5. Daarnaast zal Futsal Dragten 1 komende week de nodige kilometers maken met op woensdag de uitwedstrijd in en tegen Hoogeveen. Twee dagen later reist men waarschijnlijk eerst naar Duitsland om goedkoop te tanken (vergeet de jerrycans niet!) om vervolgens een klein stukje terug te rijden naar Emmer-Compascuum, waar DOSKO klaar zal staan voor de laatste competitiewedstrijd van het seizoen.