Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Week 41: veel doelpunten, toch vaak teleurgestelde gezichten

Gepubliceerd op 15-10-2022

Met maar liefst zeven wedstrijden was het weer een drukke week. Toch vielen de resultaten enigszins tegen. Alleen FD 4 en FD 6 had reden om te lachen

Futsal Dragten 4 stapte maandagavond, amper drie dagen na hun thuiswedstrijd tegen FVC 2 (3-3), alweer in de auto’s om naar Stiens af te reizen en werden verwelkomd door Avanti 2. Met tot nu toe 3 verloren wedstrijden was het voor Avanti zaak om van de hatelijke 'nul’ af te komen en met die opdracht werd Dragten in de eerste helft volledig overrompeld. Vol ongeloof stond het ineens 5-1 voor de thuisploeg, wat door Dragten nog voor rust enigszins werd verzacht tot 5-2. Tijdens de korte pauze werd een groot blik met mentaliteit opengetrokken om daarmee in de tweede helft als Popeye-in-zijn-beste-dagen aan de slag te gaan. En dat hielp! Avanti werd teruggedrongen tot ver op de eigen helft en de achterstand werd langzaam, maar zeker tenietgedaan. Avanti kwam er niet meer aan te pas en moest uiteindelijk zelfs capituleren. Met een lach van oor tot oor keken de Dragtsters na het laatste fluitsignaal naar het scorebord, waarop toch écht 5-6 als eindstand stond.

Woensdagavond werd er alleen door Futsal Dragten 1 gespeeld. Zij kwamen aan in de gemeente Noordoostpolder, waar Futsal Emmeloord 1 gastheer was. In tegenstelling tot de wedstrijd van FD 4, twee dagen eerder, vond er nu geen ommekeer in de wedstrijd plaats. De 3-0 ruststand was teleurstellend, daarna zette Emmeloord nog een tandje bij en kon redelijk eenvoudig uitlopen naar de dubbele cijfers: 10-2.

De vrijdagavond was gevuld met vijf wedstrijden. En die avond begon voor Futsal Dragten 2 al ruim voor zessen. Na een wereldreis over de A7 landde men in Winschoten om daar de voetbalavond te openen tegen WMC 2. Met een verre van compleet team werd er van alles aan gedaan om er het beste van te maken. Met 3-1 als ruststand wist men dat het moeilijk zou worden om nog een enigszins positief resultaat te halen. Hoewel het spel van de Dragtsters niet verkeerd was, bleek WMC ook in de tweede helft net iets effectiever te zijn. Vijftig minuten en veel verloren zweetdruppels later stond FD 2 met lege handen door een 5-2 nederlaag.

Futsal Dragten 3 had de moeilijke taak om in haar thuiswedstrijd FVC 1 de eerste verliespunten te bezorgen. Tot zo’n vijf minuten voor tijd leek men daarin ook te slagen. De eerste voorsprong werd door de Friese hoofdstedelingen koelbloedig weer tenietgedaan, maar vanaf de nieuwe aftrap lag de bal binnen zeven seconden ook al weer in het Leeuwarder doel. Met deze 2-1 werd ook gerust. In de tweede helft liep Dragten echter steeds achter de feiten aan en moest men steeds een achterstand gelijktrekken. In de 45e minuut was de stand 4-4 en een opgelegde kans had zomaar de 5-4 kunnen opleveren. Toen dat niet gebeurde counterde FVC naar de omgekeerde stand, om daar twee minuten later nog een doelpunt aan toe te voegen. Dat in de slotminuut ook nog de geflatteerde 4-7 viel, deerde niet meer.

Tegelijkertijd was Futsal Dragten 8 aan de Sportlaan op bezoek bij Drachtster Boys 2. Met name in de eerste helft was het behoorlijk aftasten. De Boys opende de score, wat door Dragten nog voor rust werd beantwoord met de 1-1. Na de korte pauze nam de thuisploeg opnieuw een voorsprong en ook nu kon die niet kon worden vastgehouden. De wedstrijd werd levendiger en Dragten rook kansen om op voorsprong te komen. Met de 2-3 kreeg Dragten loon naar werken en tot vlak voor tijd leek dit ook de eindstand te worden. Toch sloeg Drachtster Boys alsnog toe met de plotselinge 3-3. Met zichtbare teleurstelling werd de wedstrijd met deze puntendeling afgesloten.

Het was exact dertig dagen geleden, dat Futsal Dragten 6 haar laatste wedstrijd had gespeeld. In een tijdsbestek van slechts twaalf dagen werden begin september maar liefst één beker- en drie competitiewedstrijden afgewerkt. Nu mocht men eindelijk weer eens de zaalschoenen aantrekken, nadat men de reis naar Zevenhuizen had gemaakt. Het plaatselijke 2e team had tot nu toe nog maar één wedstrijd gespeeld. Er was wel een overeenkomst tussen beide teams: beiden stonden nog op nul punten. Dus zou het een spannende pot voetbal kunnen worden. Na een voorzichtig begin kwamen er wel enkele kansjes, maar dat leidde niet tot veel doelpunten. Een ‘magere’ 1-0 in het voordeel van de thuisploeg was het gevolg. In de tweede helft richtte Dragten zich op en kwam terecht langszij. Met vereende krachten sloeg men nogmaals toe met de 1-2 en Zevenhuizen zocht met man en macht naar de gelijkmaker. De bal viel echter aan de andere kant in het doel. Met deze 1-3 eindstand kon men tevreden de kleedkamer weer opzoeken.

De slotstuk van de avond was voor Futsal Dragten 7. Met Nieuw Roden 1 als tegenstander leek het af en toe op een wedstrijdje ‘paaltje schieten’. Als beide doelen enkele centimeters breder waren geweest, dan zou het bijna doelpunten hebben geregend. Want beide teams speelden vol op de aanval en naast het raken van de palen, bleken ook beide keepers vaak op de juiste plaats te staan. Nieuw Roden kon in de eerste helft tweemaal het net vinden, waar Dragten nog moeite mee had. Vlak na de hervatting viel dan toch de aansluitingstreffer en was de spanning weer volledig terug. Deze verdween echter weer na de 1-3 en 1-4. Met een meespelende Dragtster keeper werd de druk op de tegenstander opgevoerd en dat had bijna resultaat. Toen de klok werd stilgezet, was het verschil nog slechts één doelpunt (3-4) en in een alles-of-niets poging probeerde Dragten alsnog een punt te bemachtigen. Met een geweldige lob -bijna vanaf de middellijn- werd door Nieuw Roden de 3-5 eindstand bepaald. De bal was zojuist precies tussen de palen tegen het net tot stilstand gekomen.

Komende week staat -deels- weer in het teken van het bekervoetbal. In de B-categorie wordt de vierde ronde afgewerkt, waarbij Futsal Dragten 4, FD 7 en FD 8 in actie zullen komen. Daarnaast staan er ook drie competitiewedstrijden op het programma.