Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Week 43: Prima punten, maar ook een geflatteerde nederlaag

Gepubliceerd op 29-10-2022

De zes competitiewedstrijden van deze week zorgden voor wisselende reacties bij de teams. Het “Jammer, dat het niet lukte” tot en met “Dit zijn lekkere punten!” verklapten enkele malen het resultaat van de wedstrijd.

Futsal Dragten 9 reisde al op maandagavond naar Damwâld om op bezoek te gaan bij Broekster Boys 3. In de geheel vernieuwde sporthal ‘De Boppeslach’ -wat tegenwoordig Campus Damwâld heet- stonden twee teams tegenover elkaar, die weinig voor elkaar onder deden. Broekster Boys had misschien wel iets meer balbezit, maar tot grote kansen leidde dit niet. Ook voor Dragten was het echter moeilijk om het vijandelijke doel te vinden. Halverwege de wedstrijd leek de ruststand 1-1 te worden, maar een extra toegekende seconde bleek genoeg voor een doelpunt voor de gastheren. Na rust viel al snel de 3-1, wat binnen enkele minuten werd beantwoord met de 3-2. Broekster Boys had enkele malen de kans om de marge weer te vergroten, ware het niet dat de keeper steeds een score in de weg stond. Tot de 48e minuut. Op dat moment werd toch een gaatje gevonden en met deze 4-2 kon men de wedstrijd rustig uitspelen. Dat amper een minuut later ook nog de 5-2 viel, was uitsluitend voor de statistieken.

De woensdagavond was gereserveerd voor FD 5 en 6. Allereerst was het de beurt aan Futsal Dragten 6. Zij ontvingen subtopper Peize 2. Beide teams hadden de vorige vrijdag ook al gespeeld en daarin geen punten weten te behalen. Dus was men gebrand om revanche te nemen, hoewel dat in eerste instantie niet echt te zien was. Ondanks enkele (opgelegde) kansen over en weer duurde het tot de 19e minuut voor de 0-1 viel. Dit bleek meteen de ruststand te zijn. In de tweede helft ging het roer volledig om. Binnen acht minuten stond een veelbelovende 2-3 op het scorebord en bleken beide teams nog steeds goed in evenwicht. Voor Dragten begon in de 39e minuut het doek los te raken om daarna volledig naar beneden te vallen. De ‘jonkies’ uit Peize sloegen enkele malen genadeloos toe, waarna de thuisploeg niet meer de kracht had om terug te komen in de wedstrijd. Met een geflatteerde 2-9 eindstand werden de punten meegenomen naar het Drentse land.

Hoewel het al bijna november is, stond voor Futsal Dragten 5 pas de derde competitiewedstrijd op het programma. Men was gastheer voor het Groninger Potetos 2, dat ook nog maar twee wedstrijden had gespeeld. De gasten kwamen vroeg in de wedstrijd op een 0-1 voorsprong, maar binnen enkele minuten werd die achterstand weer gelijkgetrokken. Sterker nog, Dragten kwam daarna op voorsprong, om daar even later een derde doelpunt aan toe te voegen (3-1). Concentratieverlies bij Dragten was er debet aan, dat Potetos vlak voor rust binnen twee minuten de achterstand kon wegspoelen. Dragten kon dus na de korte pauze opnieuw beginnen en probeerde vol goede moed weer op voorsprong te komen. Het doelpunt viel echter al binnen twee minuten aan de andere kant. Pech in de afwerking voorkwam dat Dragten weer kon juichen. Met de 3-5 leek Potetos afstand te nemen, maar de Dragtsters gaven niet op. Het spel ging op en neer en met de tussenstanden 4-5 en 5-6 bleef het voortdurend spannend. Na een snelle counter in de 46e minuut trokken de Groningers de wedstrijd definitief naar zich toe en werd er bij 5-7 afgefloten.

Futsal Dragten 7 werd vrijdagavond gastvrij ontvangen door het 5e team van de Tolbert Leek-Rodenburg Combinatie (TLC). In Sportcentrum Leek kwam de thuisploeg al vrij snel op voorsprong, waar Dragten nog even aan ‘de lijnen’ moest werken. De achterstand was de juiste motivatie om ten strijde te trekken en in de 7e minuut te zorgen voor de gelijkmaker. Deze 1-1 bleef tot aan de rust op het bord staan. Na de hervatting namen de gasten het heft weer in handen met een snelle 1-2 en konden dit gedurende de rest van de wedstrijd -met enige moeite- vasthouden. De definitieve beslissing viel in de 46e minuut met de bevrijdende 1-3 en even later konden de handen de lucht in om de tweede overwinning van het seizoen te vieren.

Voor Futsal Dragten 1 stond de cruciale wedstrijd tegen REUZ 1 op het programma. De doelpuntenmachine uit het Drentse Vries (37 goals in 5 duels) heeft het echter altijd lastig door de speelstijl van de Dragtsters en dat was ook nu niet anders. Al snel in de wedstrijd viel de 1-0 en ondanks verwoede pogingen lukte het de gasten niet om de stand gelijk te trekken. Dragten had het achterin prima voor elkaar en was daarnaast de ploeg dat het meest in balbezit was. De 2-0 in de 17e minuut was dan ook zeker niet onverdiend. Maar vrijwel vanaf de nieuwe aftrap kwam REUZ meteen terug met de 2-1 om twee minuten later ook de gelijkmaker te produceren. Men was nog bezig om deze 2-2 te vieren, toen Dragten de 3-2 kon laten aantekenen. In de tweede helft ontstond een schitterend schouwspel met meerdere kansen voor beide teams. Dragten bleef wel de bovenliggende partij, hoewel dit niet tot doelpunten leidde. REUZ ging over tot het spelen van ‘de lange bal’, waarmee veelal het middenveld werd overgeslagen. Ook dit had echter weinig succes, totdat in de 36e minuut tijdens een man-meer situatie de druk werd opgevoerd en alsnog een gaatje gevonden kon worden (3-3). Alle pogingen ten spijt, in de stand kwam daarna geen verandering meer.

De ‘tien uur-wedstrijd’ was voor Futsal Dragten 2. Zij ontvingen Groningen 1 uit… inderdaad, de hoofdstad van onze buurprovincie. Na vier gelijke spelen en vervolgens twee nederlagen zou de thuisploeg de eerste overwinning willen halen tegen de ploeg die met drie punten uit evenzovele wedstrijden op de voorlaatste plaats staat. Het was even afwachten hoe Groningen voor de dag zou komen en daarna werd de strijd volledig aangegaan. Met de 2-0 ruststand was er dan ook weinig om zich zorgen over te maken. In de tweede helft ging Dragten door met waar men mee bezig was. Groningen was niet bij machte om het tij te keren en moest toezien hoe het verschil in doelpunten langzaam groter werd. Voor Dragten kwam de eerste driepunter in zicht en dat werkte motiverend om met goed voetbal de wedstrijd uit te spelen. Na het laatste fluitsignaal keek men lachend naar het grote scorebord: 6-1.

De komende week verdient de kwalificatie ‘vrij rustig’. Er staan slechts vier thuiswedstrijden op het programma, eerlijk verdeeld over de woensdag- en vrijdagavond.