Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Week 44 vier thuis- en drie uitwedstrijden

Gepubliceerd op 06-11-2021

Met vier thuis- en drie uitwedstrijden stond er voor Futsal Dragten deze week weer heel wat op het spel. Daarbij kregen vier teams de gelegenheid om revanche te nemen vanwege hun teleurstellende resultaten van vorige week.

Futsal Dragten 3 kreeg direct al op maandagavond de gelegenheid om de nederlaag van drie dagen daarvoor te doen vergeten. De frustratie van vrijdag was meteen in de kleedkamer intensief besproken (en vervolgens in de kantine weggedronken). Hiervoor kwamen optimisme en durf terug om mee te nemen naar Avanti 1 uit Stiens. Met opperste concentratie gedurende de wedstrijd werden de gastheren via een 2-3 ruststand uiteindelijk met 4-8 aan de kant geschoven.

Een dag later was het de beurt aan Futsal Dragten 2. De voor ons ongebruikelijke dinsdag is de vaste speeldag voor Workum 1, het team dat vorige week brutaal de punten mee naar huis had genomen door FD 3 te verslaan. Maar voetballen op een doordeweekse dinsdag deert het meer dan ervaren FD 2 niet: in elke helft zelf twee keer scoren en één goal tegen krijgen betekende dus een 2-4 eindstand en daarmee drie heel belangrijke wedstrijdpunten, die mee gingen in de kofferbak.

Op vrijdagavond was het de beurt aan maar liefst vijf teams. Daarvan begon Futsal Dragten 6 als eerste om met Futsal Marum 2 te strijden om de punten. In de eigen sporthal De Drait ontstond een aantrekkelijk schouwspel, waarbij FD voortvarend van start ging, maar halverwege de wedstrijd de opgebouwde 2-0 voorsprong niet had kunnen vasthouden. In de tweede helft nam Marum een voorsprong die men uiteindelijk niet meer uit handen gaf. Na het laatste fluitsignaal stond een 4-6 eindstand op het scorebord.

Daarna was het de beurt aan Futsal Dragten 9. Zij ontvingen Zevenhuizen 2 en tot aan het begin van de tweede helft bleef de spanning de boventoon voeren. De 3-2 ruststand verraadde een onvoorspelbare eindstand, maar ineens ging het bij de thuisploeg lopen. De 11-4 aan het eind van de wedstrijd gaf duidelijk aan wie in deze wedstrijd de drie punten verdiende.

Voor Futsal Dragten 1 was de opdracht tegen Beilen 1 duidelijk. Na de teleurstellende resultaten in de laatste weken zou er gewonnen moeten worden om niet in ‘het moeras’ van de Topklasse te belanden. Daarin dreigt echter ook Beilen te belanden, dus was het voor beide teams uiterst belangrijk om een overwinning te boeken. In deze heuse ‘zes-punten-wedstrijd’ had FD bij rust een interessante 3-1 voorsprong in handen, maar Beilen knokte zich in het tweede bedrijf knap terug en tot zo’n anderhalve minuut voor tijd bleef de 3-3 op het scorebord staan. Met enig fortuin en een uiterste krachtsinspanning was het Dragten dat op dat moment aan het langste eind trok en zo de 4-3 over de streep wist te trekken.

Vrijwel tegelijkertijd kwam vanuit Groningen de uitslag van de wedstrijd tussen Drs. Vijfje 12 en Futsal Dragten 5 binnen. Gedurende de tweemaal vijfentwintig minuten die de wedstrijd had geduurd, was niet te voorspellen wie de winst naar zich toe zou trekken en dat gebeurde uiteindelijk ook niet. De wedstrijd eindigde in een 3-3 gelijkspel.

De laatste wedstrijd van de avond werd gespeeld tussen Futsal Dragten 8 en Zevenhuizen 1. In de eerste helft kon de thuisploeg nog redelijk stand houden (0-3), maar in de tweede helft brak vermoeidheid hen op en werd het toch nog een doelpuntenregen. De 0-18 eindstand was veelzeggend.

Voor komende week staan er zes wedstrijden op het programma, die alle op vrijdag zullen worden gespeeld. In de eigen Draithal worden vanaf 20.00 uur drie wedstrijden gespeeld en gaan drie teams het land in om elders te proberen wedstrijdpunten te vergaren.

Tegen die tijd zal misschien ook duidelijk zijn, of de verscherpte COVID-maatregelen invloed hebben op het wedstrijdprogramma. Want daar is op dit moment nog weinig over te zeggen.