Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Week 6: driemaal winst, driemaal verlies

Gepubliceerd op 11-02-2023

Met uiteindelijk evenveel overwinningen als verliespartijen ging Futsal Dragten in zes wedstrijden op jacht om de nodige punten te verzamelen. En uiteraard werd dat ook nà de wedstrijd onder het genot van een biertje nog wel nabesproken…

Futsal Dragten 2 opende de voetbalweek met de thuiswedstrijd tegen Inter Maluku uit Assen. Beide teams kwamen elkaar dit seizoen al twee keer eerder tegen. Eerst in de bekerwedstrijd, eind augustus, toen Dragten na de 5-5 eindstand via penalty’s de wedstrijd verloor. Ruim vier weken later eindigde de competitiewedstrijd ook in een gelijkspel, 3-3. De voorzichtige conclusie was dat beide teams destijds wel aan elkaar gewaagd waren. En ook nu was dat het geval. Beide teams zorgden voor vertier en meerdere kansen. Tot doelpunten leidde dat echter niet. De eerste helft was bijna toe aan de laatste minuut, toen Dragten toch op voorsprong kwam. Vlak na rust kwamen de gasten met de 1-1 op gelijke hoogte en men ging vol op jacht naar de voorsprong. Die kwam er vooralsnog niet. Sterker nog, in de 37e minuut was het FD, dat opnieuw doelpuntte. Tussen de 40e en 43e minuut was het even knipperen met de ogen om daarna te constateren dat de stand ineens 4-3 was geworden. Twee minuten later voegde Dragten daar nóg een doelpunt aan toe, om de eindstand op 5-3 te bepalen.

De tweede wedstrijd was een Drachtster onderonsje. Futsal Dragten 8 ontving Drachtster Boys 4. Met alle goede bedoelingen begon men aan deze wedstrijd, maar met name in het begin speelden beide teams te onrustig om tot goed spel te komen. Daarnaast was onzuiverheid in de afwerking de oorzaak dat een snel doelpunt eerst uitbleef. De thuisploeg kwam overigens wel terecht op voorsprong, om daar nog voor rust een tweede doelpunt aan toe te voegen. In de tweede helft kwam Drachtster Boys echter weer snel terug met de aansluitingstreffer en in de 31e minuut werd de 2-2 op het bord gezet. Beide teams hielden zich daarna een klein kwartiertje in evenwicht. Toen vond FD het genoeg en nam met de 3-2 opnieuw een voorsprong. In de laatste minuten probeerden de Boys tevergeefs alsnog de gelijkmaker te scoren. Het minimale verschil in doelpunten leverden de volle drie punten op.

Futsal Dragten 10 trad vrijdagavond in het Sportcentrum aan als gast voor ONT/CHZ 4. De thuisploeg ontplooide zich tijdens de wedstrijd als de bovenliggende partij, ondanks veelvuldig aandringen van Dragten. Geleidelijk werd de druk opgevoerd en dat leidde tot de voorsprong voor CHZ. Een ‘communicatiefoutje’ bracht de 1-0 op het bord en een poging om de stand weer gelijk te trekken pakte niet goed uit. ONT/CHZ nam in de eerste helft met 4-0 een voorsprong op de mogelijke overwinning en dat werd in de tweede helft met nog twee doelpunten bevestigd. Ook een eretreffer werd niet gegund: 6-0.

Om 21.00 uur was de zaal gereserveerd voor Futsal Dragten 1. Het ontving het tweede team van PKC’83 uit Groningen. Beide teams verloren hun laatste wedstrijd, dus een overwinning zou het enige zijn wat telde. Na enkele speldenprikken over en weer nam Dragten halverwege de eerste helft de leiding en ging op jacht naar een verdubbeling van de score. Daarvoor kreeg het ook wel de gelegenheid, ware het niet dat de bal enkele keren vlak langs de verkeerde kant van de paal werd gewerkt. Nog voor rust sloeg PKC’83 terug met de gelijkmaker. In de tweede helft was duidelijk dat beide teams geen genoegen namen met een gelijkspel. Met enkele reddingen van beide keepers, maar ook geconcentreerd verdedigend optreden bleef een treffer steeds uit. De klok stond precies op 2.00 toen dan toch het doelpunt werd gescoord: de handen gingen omhoog bij de Dragtsters door deze 2-1 en meteen zette PKC’83 hun tweede keeper in als extra aanvaller. Het bleef spannend tot de laatste seconde, maar de minieme voorsprong bleef staan en opnieuw konden de handen omhoog, vergezeld van een brede glimlach.

Futsal Dragten 7 speelde tegelijkertijd bij Peize 2 en beleefde een onverwachte off-day. Toegegeven, men wist dat het geen gemakkelijke wedstrijd zou worden, maar een overrompeling in de 2e helft deed Dragten de das om. Daarvan was halverwege de wedstrijd nog geen sprake. Met 2-1 was er weliswaar een achterstand, die ook nog werd tenietgedaan, daarna kwam Peize 2 weer aan de leiding om in de 41e minuut de stand naar 4-2 te tillen. Er brak blijkbaar iets bij Dragten en men slaagde er niet in om terug te komen in de wedstrijd. Peize 2 ging ineens makkelijker spelen en gooide met de 5-2 de wedstrijd in het slot. Dat het daarna ook nog 7-2 werd, was teleurstellend.

In dezelfde poule was er nóg een wedstrijd met dezelfde clubnamen op het wedstrijdformulier. Futsal Dragten 6 was om 22.00 uur gastheer voor Peize 1, de huidige koploper in de 3e klasse 13. Het lager geplaatste Dragten zou een moeilijke avond tegemoet gaan, maar daarvan was met name in de eerste helft weinig te zien. Met overtuiging begon men aan de wedstrijd en Peize 1 had duidelijk moeite met de dadendrang van de nummer 11 op de ranglijst. Peize 1 had wel meer balbezit en met goed combinatiespel zou een doelpunt niet lang op zich laten wachten. Toch? Dragten wachtte af en sloeg op het juiste moment toe met de 1-0. In de 19e minuut werd door Peize 1 een prima aanval beloond en anderhalve minuut later viel ook de 1-2. In de tweede helft veranderde er niet veel aan het wedstrijdbeeld. Dragten kreeg kansen op de gelijkmaker, maar de paal verhinderde tot tweemaal toe de 2-2. In de 38e minuut viel dan toch de voor Peize 1 bevrijdende 1-3. Men trok zich daarna meer terug op de eigen helft om de Dragtster dadendrang op te kunnen vangen en met venijnige counters de score uit te kunnen breiden. Daarmee had Dragten rekening gehouden en wist pogingen daartoe te onderbreken. In de stand veranderde niets meer. Peize 1 vierde na afloop haar elfde overwinning in 13 wedstrijden. Het was aan het goede spel van Dragten te danken dat men dit met een zucht van opluchting deed.

Voor komende week staan er maar liefst acht wedstrijden op het programma met daarbij enkele interessante ontmoetingen. Hoeveel punten zijn er na komende vrijdag bijgeschreven?