Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Winst Futsal Dragten in knotsgekke wedstrijd

Gepubliceerd op 29-11-2014

Na afloop noemde coach Erik Donker het “een knotsgekke wedstrijd”. En gezien het scoreverloop was het misschien ook wel zo. Door het aanvallende spel van beide teams ontstonden er veel kansen, maar lieten spelers ook vaak steken vallen. Futsal Dragten was woensdagavond te gast bij het Leeuwarder Blauw Wit’34 en nam na een doelpuntrijke wedstrijd (5-8) de punten mee naar huis.

Futsal Dragten had vooraf te kampen met personele problemen. Op deze doordeweekse dag waren zowel Marnick Dam als Thommy Saija door hun werk verhinderd mee te reizen naar de provinciale hoofdstad en Tim Hof kampte met een blessure. En daar kwam vlak voor de wedstrijd ook nog Dennis Jansen bij, die tijdens de warming-up moest afhaken. Ondanks deze aderlatingen begon Dragten goed aan de wedstrijd. Er werd meteen druk gezet en dat leidde in de 2e minuut al in een 0-1 voorsprong. Marco van der Heide mocht vlak buiten de 6-meterlijn een vrije trap nemen en deed dat onberispelijk. Maar twee minuten later trok Blauw Wit de stand alweer gelijk na een snel uitgevoerde counter. In de 10e minuut keek de Leeuwarder grensrechter waarschijnlijk de andere kant op, toen bij een aanval van Blauw Wit de bal ruim over de zijlijn ging. Hij weigerde in elk geval te vlaggen en ook de scheidsrechter had niets gezien. Blauw Wit mocht doorgaan én scoren: 2-1. Voor de snelle en gevaarlijke omschakelingen van Blauw Wit was vooraf al gewaarschuwd en debutant Mark Kooistra moest dan ook aan de noodrem trekken, toen zijn directe tegenstander er aan de zijkant vandoor dreigde te gaan. Een gele kaart was zijn ‘beloning’. In de 21e minuut kwam Dragten weer langszij. Arnaud Donker tikte de bal bij een vrije trap een half metertje opzij, waarna Marco van der heide de bal langs de muur in de verre hoek deponeerde. Nog bijna in dezelfde minuut waren beide spelers verantwoordelijk voor de 2-3. Nu was het Van der Heide die de bal breed legde op Donker. Zijn tegendraadse inzet was onhoudbaar voor de keeper. Onoplettendheid zorgde in de 23e minuut voor een nieuwe gelijkmaker. De diepste spits was volkomen vrij gelaten, waarna hij zich alleen maar hoefde om te draaien om keeper Richard Claus te passeren. Maar nog voor rust werd de stand naar 3-4 getild door Marco van der Heide, die hierdoor een zuivere hattrick op zijn naam zette.

De gevreesde omschakeling van Blauw Wit werd in de 28e minuut nog eens duidelijk zichtbaar gemaakt. Nadat Van der Heide op de keeper was gestuit werd na een counter voor 4-4 getekend. Even later had Marco Braaksma pech dat zijn inzet op de paal afketste, maar ook Blauw Wit had kunnen scoren toen een bal een meter voor het doel niet naar voren maar recht omhoog werd geschoten. In de 38e minuut mocht Sander Germeraad voor een nieuwe voorsprong zorgen. Marco van der Heide tikte de bal door na een intrap en daar was vermoedelijk niet op gerekend: de bal lag al tegen de touwen voordat de keeper kon reageren. Een kleine minuut later leek Dragten definitief afstand te nemen via Dennis de Vries (4-6), maar Blauw Wit bleef aanzetten. Slordigheid – een boogbal kon niet worden opgevangen – was debet aan de aansluitingstreffer. Enkele minuten later werd de marge weer twee, met Arnaud Donker als doelpuntenmaker (5-7). In de 45e minuut moest Blauw Wit zonder zijn keeper door. Opzettelijk hands ver buiten zijn doelgebied verhinderde een zeker lijkend doelpunt voor Futsal Dragten. Voor de scheidsrechter zat er maar één sanctie op en dat was het tonen van de rode kaart. Marco Braaksma mocht nog twee minuten naar de kant vanwege hands, maar eenmaal terug zorgde hij met een boogbal vanaf de eigen helft voor de 5-8 eindstand.

De teampagina met statistieken van de spelers van Futsal Dragten 1 is weer bijgewerkt.