Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Wisselende resultaten bij Futsal Dragten

Gepubliceerd op 28-05-2022

Een wedstrijd op tv bleek woensdagavond behoorlijk voor concurrentie te zorgen om op hetzelfde tijdstip ook te gaan zaalvoetballen. Blijkbaar wonen er in Friesland ook mensen met een beetje Rotterdams bloed.

Van de twee thuiswedstrijden op woensdagavond kon Futsal Dragten 3 tegen Avanti 1 niet doorgaan, omdat de gasten mede om deze reden te weinig spelers bereid vonden om naar Drachten af te reizen(…).

De wedstrijd die wel doorging was Futsal Dragten 5 – Drs. Vijfje 12. Maar ook bij deze wedstrijd had het de nodige moeite gekost om voldoende spelers op de been te brengen en moest er van andere teams geleend worden. Dat had ook zijn uitwerking op het soms vlekkeloze spel van Dragten. De inmiddels bekende automatismen ontbraken en in de eerste helft moest men tot tweemaal toe een achterstand goedmaken om met 2-2 te rusten. Ook daarna werd het niet veel beter en de Groninger studenten konden redelijk eenvoudig uitlopen naar 2-5. Even leek er met een doelpunt een ommekeer te komen in de wedstrijd, totdat enkele minuten voor tijd de eindstand werd bepaald: 3-6.

De ene thuiswedstrijd op vrijdag ging tussen de Topklassers Futsal Dragten 1 en Drs. Vijfje 1. Deze competitie is in jaren niet zo spannend geweest en met het eind in zicht zijn er nog maar liefst drie teams die nog kans hebben op het kampioenschap. Het is de laatste weken steeds stuivertje-wisselen geweest in de top-3, waarbij de Groningers op dit moment de ranglijst aanvoeren. Dus zou het voor Dragten een flinke kluif worden om na de wedstrijd weer voor een nieuwe koploper te kunnen zorgen. En na afloop bleek dat inderdaad het geval te zijn geweest. In de eerste helft waren beide teams met aanvallend voetbal behoorlijk aan elkaar gewaagd, totdat zo’n twee minuten voor rust ineens de 0-1 viel. Ook in het tweede bedrijf bleven de doelpunten lang uit, ondanks kansen voor beide teams. Maar in de 34e minuut verdubbelde Drs. Vijfje de score, om enkele minuten later ook de 0-3 te noteren. De wedstrijd leek gespeeld, maar Dragten gaf niet op en met een meespelende keeper werd geprobeerd om qua score toch nog dichterbij te komen. Vlak voor tijd werd het ook nog 0-4, maar dat bleek slechts voor de statistieken.

Futsal Dragten 9 zal ergens op de A7 de spelers van Drs. Vijfje zijn tegengekomen voor de wedstrijd tegen hun clubgenoten van team 31. Dit werd een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft leek het even gelijk op te gaan, totdat de gastheren het tempo verhoogden en een 3-1 voorsprong namen. Daar liet Dragten het niet bij zitten en langzaam, maar zeker, trok men de wedstrijd na rust weer naar zich toe. In een spannend slot werd de dreigende nederlaag omgezet in een driepunter door met 4-5 aan het langste eind te trekken.

Futsal Dragten 10 beleefde een relatief rustige avond met de wedstrijd bij TLC 5. Halverwege de eerste helft stond al 0-2 voorsprong op het bord, waarna FD het kalmer aan ging doen. TLC kwam met een doelpunt terug in de wedstrijd, maar nog voor rust werd de marge weer verhoogd naar twee: 1-3. In de tweede helft werden daar nog twee goals aan toegevoegd, onderbroken door een tegentreffer voor de gastheren. Met deze 2-5 als eindresultaat kon men een lach niet onderdrukken en werden de drie punten dankbaar meegenomen naar Drachten.

Het lukte Futsal Dragten 4 niet om ook met een overwinning huiswaarts te keren. Bij TLC 2 was het een strijd tussen de voorlopige nummers drie en vier in de 3e klasse 5. Beide teams maakten er een aantrekkelijke wedstrijd van, die met de 3-3 bij rust nog alle kanten op kon gaan. Na de korte pauze werd TLC echter sterker en nam men een voorsprong, om die ook niet meer uit handen te geven. Met de 6-4 eindstand boog Futsal Dragten uiteindelijk het hoofd.

In de komende week staan er met twee thuiswedstrijden op woensdag en eentje op de late vrijdagavond slechts drie wedstrijden gepland.