Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Wisselvallige avond voor Futsal Dragten

Gepubliceerd op 30-10-2021

Met maar liefst zeven wedstrijden op de vrijdagavond was het voor Futsal Dragten weer een drukte van belang. Uiteraard was het met vier aantrekkelijke wedstrijden volle bak in de eigen Drait en daarnaast sprongen drie teams in de auto’s om elders hun kunsten te vertonen.

De avond begon met twee wedstrijden om 19.00 uur. Futsal Dragten 7 wilde de koppositie in de 4e klasse 12 behouden, maar daarvoor diende men af te rekenen met ONT/CHZ 5. Het is bekend dat men het vaak lastig heeft tegen ‘de buren’, maar na een weifelend begin hield men via een 4-3 ruststand vrij eenvoudig de voorsprong in de 2e helft vast door de wedstrijd uiteindelijk met 7-4 af te sluiten.

Tegelijkertijd was Futsal Dragten 9 afgereisd naar Zevenhuizen, waar Nieuw Roden 4 wachtte. De Dragtsters waren helaas niet bij machte om voor een stunt te zorgen en de nummer twee in dezelfde poule pootje te lichten. Met een teleurstellende 9-3 werd even na achten aan de terugreis begonnen.

Op dat moment was Futsal Dragten 3 inmiddels begonnen aan hun wedstrijd tegen Workum 1. Beide teams kenden elkaar nog van twee seizoenen geleden, toen ze beiden in de top van de tweede klasse acteerden en op basis van hun prestaties een plek in de 1e klasse hadden verdiend. Een uitstekend georganiseerde verdediging en uitblinkende keeper aan Workumer zijde voorkwam dat FD 3 de winst naar zich toe kon trekken. Door af en toe slordig spel en pech in de afronding moest Dragten hun eerste nederlaag slikken: 4-6.

Het was net na 21.00 uur toen zowel Futsal Dragten 1 als FD 2 aan hun wedstrijd begonnen. FD 1 stond in het Drentse Vries voor een bezoek aan REUZ en beleefde een spannende wedstrijd. Na een 0-1 voorsprong zette REUZ een tandje bij en kon halverwege de wedstrijd tevreden naar het scorebord kijken, waar de ruststand 3-1 zichtbaar was. In de tweede helft ontstond een spannend schouwspel en ondanks sterk aandringen van de gasten om nog minimaal een gelijkspel uit het vuur te slepen, bleek de 5-4 aan het eind van de wedstrijd net te weinig om dat te realiseren.

FD 2 had tegen SV Oosterwolde 1 zijn dag niet. Alle goede bedoelingen ten spijt, stierven de vaak befaamde combinaties in schoonheid en de uiteindelijke 4-9 eindstand werd als ‘behoorlijk teleurstellend’ gekwalificeerd.

De voetbalavond werd afgesloten door zowel Futsal Dragten 5 als FD 10. ‘Het tiende’ stond in dezelfde hal waar FD 9 al weer uit was vertrokken. Maar ook nu konden helaas geen punten meegenomen worden naar de thuisbasis. Met een 6-0 nederlaag tegen Zevenhuizen 1 kwam men aan het eind van de avond terug in Drachten.

Voor Futsal Dragten 5 stond er na de even verrassende als duidelijke zege van vorige week op de koploper nu een ‘zes-punten-wedstrijd’ op het programma. Hiervoor was ONT/CHZ 2 in De Drait aanwezig. De driepunter van vorige week had voor een enorme boost gezorgd en het goede, frisse spel kreeg in deze wedstrijd een prima vervolg. Met wat meer precisie hadden misschien opnieuw de dubbele cijfers behaald kunnen worden, maar met de uiteindelijke 5-1 en dus de tweede overwinning op rij zag men alleen maar blijde gezichten aan Dragtster zijde.

Voor komende week staan er maar liefst acht wedstrijden op het programma. Futsal Dragten 3 mag meteen op maandag al aan de bak bij Avanti 1 uit Stiens en een dag later reist FD 2 naar Workum om daar de punten te verdienen. De overige wedstrijden worden vervolgens op vrijdag gespeeld met vanzelfsprekend vier wedstrijden in De Drait.