Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

WMC een maatje te groot

Gepubliceerd op 11-03-2013

Na de driepunter van vorige week hoopte Futsal Dragten de weg naar boven te hebben ingeslagen. Dan is het niet gunstig om de eerstkomende wedstrijd tegen het Winschoter WMC aan te moeten treden. In een wedstrijd, waarin maar liefst acht maal geel werd getrokken, bleken de gasten duidelijk een maatje te groot: 2-9.

Bijna iedereen had het na afloop over het groot aantal gele kaarten. Degene die de wedstrijd niet heeft gezien, zou kunnen concluderen dat het een harde, onsportieve wedstrijd is geweest. Deze constatering is echter overdreven, want meerdere tijdstraffen werden als ‘overdreven dienstijver’ van de scheidsrechter bestempeld. Uiteraard werd er ook nog gevoetbald. Hierin lieten de Groningers zien, dat het terecht de 2e plaats inneemt in de Topklasse. Met goede combinaties werd Futsal Dragten teruggedrongen op eigen helft en nam men na 6 minuten het eerste doelpunt voor hun rekening. Toen in de 10e minuut Thommy Saija de eerste gele kaart kreeg na een ‘Suarezje’ van een WMC-speler, kon men tijdens de ‘man-meer’-situatie op zoek naar de tweede goal. Via Blend Barzinghi kwam Dragten terug tot 1-2, maar WMC bleef kalm. Nog voor rust stelde WMC de zege al nagenoeg veilig door uit te lopen naar 1-4.

In de tweede helft viel de ene gele kaart na de andere. Kleine overtredingen werden meteen bestraft en dat ging ten koste van het spelpeil. Futsal Dragten wilde zich niet neerleggen bij een nederlaag en voerde het tempo op. Dit werd echter goed opgevangen door WMC, die met messcherpe counters voor gevaar zorgde. In een nieuwe overtal voor de gasten werd de 1-5 genoteerd, waarna Marco Braaksma voor het tweede Dragtster doelpunt zorgde. Aan het eind van de wedstrijd ging het toch nog snel. In de laatste zeven minuten vielen nog 4 Groninger doelpunten te noteren, waardoor de eindstand uiteindelijk 2-9 werd.

Mede door de uitslagen van andere wedstrijden moet Futsal Dragten nog steeds aandacht hebben voor de onderste plaatsen. In de komende wedstrijden zullen punten gepakt moeten worden om niet in de gevarenzone terecht te komen. In de thuiswedstrijd tegen Leekster Eagles 2 op vrijdag 22 maart kan daarmee begonnen worden.