Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Zakelijke overwinning Futsal Dragten

Gepubliceerd op 01-04-2014

Drie dagen na de prima overwinning in Winsum (2-6) moest Futsal Dragten alweer aantreden voor een nieuwe uitwedstrijd. Maandagavond werd de enige Friese derby gespeeld in ‘De Boekhorst’ in Oosterwolde. In een typische ‘maandagavondwedstrijd’ deed Futsal Dragten wat er van hun werd verwacht: De Griffioen werd met 2-6 verslagen.

Voor De Griffioen is deze jaargang niet geworden, wat men er van gehoopt had. Sterker nog, Oosterwolde wacht nog steeds op de eerste overwinning met als gevolg dat degradatie naar de Hoofdklasse enkele weken geleden al een feit was. Futsal Dragten strijdt daarentegen nog om een periodetitel, dus winst was ‘een must’. De eerste opdracht voor Dragten was om met pressievoetbal snel een voorsprong te pakken. En dat lukte vrij eenvoudig. Al in de 2e minuut stond de 0-1 op het scorebord, nadat Rachid een vrije trap van Dennis Jansen met zijn hak beroerde en daardoor de keeper kansloos liet. Even later had invaller-keeper Marco Braaksma de grootste moeite een afstandschot van De Griffioen tegen te houden. Hoewel de bal langzaam over de doellijn dreigde te rollen, wist Braaksma met een snoekduik de bal alsnog corner te tikken. In de 8e minuut verdubbelde Tim Hof de score. Met een lange pass van Wiepie Zandberg werd Hof weggestuurd en zijn lob over de uitkomende keeper belandde tussen de palen. Twee minuten later kwam De Griffioen terug in de wedstrijd. Een vrije trap werd opzij gelegd, waarna de bal onhoudbaar in de rechterbovenhoek verdween: 1-2. Maar De Griffioen was niet bij machte om deze treffer een vervolg te geven. Het tempo lag te laag en voor Futsal Dragten hoefde het eigenlijk niet zo nodig. Men had de wedstrijd volledig in handen en rustig werd gewacht op een mogelijkheid om te scoren. Bovendien speelden bij Futsal Dragten enkele spelers al hun derde wedstrijd binnen vier dagen. Na de wedstrijd van vrijdag werd in het weekend ook nog een wedstrijd op het veld afgewerkt, waardoor er bij enkelen ‘kleine pijntjes’ optraden. En zo tikte de klok weg richting rust. Beide teams kregen nog wel enkele mogelijkheden, maar doelpunten leverde dit niet op.

In de tweede helft ging Dragten op zoek naar uitbreiding van de score. Kansen voor o.a. Aaron Tahaparij, Sander Germeraad en Rachid Akdim werden gepareerd door de keeper of gingen net naast. Met Tim Hof als aanjager werd het tempo verhoogd, wat hij bekroonde met een uitstekend afstandschot: 1-3. Tussen de 42e en 45e minuut werd de aanstaande overwinning veiliggesteld. Tim Hof omspeelde zijn tegenstander en zijn voorzet op Aaron Tahaparij betekende de 1-4. Daarna was het Dennis Jansen die een breedtepass van dezelfde Hof wist af te ronden en Rachid Akdim wist voor de 1-6 te zorgen na goed samenspel met Dennis Jansen. Een minuut voor tijd was Marco Braaksma kansloos in een 1-tegen-1 situatie. Deze tweede tegentreffer werd gelaten geaccepteerd. De overwinning was binnen en met deze tweede 2-6 binnen vier dagen is het wachten tot komende vrijdag op de overige uitslagen uit deze speelronde.