Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Zakelijke winst Futsal Dragten

Gepubliceerd op 21-02-2015

Het voetbal was niet zo flitsend als de afgelopen weken getoond werd en misschien was de mentale voorbereiding ook wel wat minder. Maar de drie punten gingen mee naar huis na de 0-5 einduitslag. We spreken over de wedstrijd Leekster Eagles 2 tegen Futsal Dragten 1.

Waarschijnlijk was de stand op de ranglijst er debet aan, dat het soms sprankelende voetbal aan Dragtster zijde vrijdagavond gedurende een groot deel van de wedstrijd niet getoond kon worden. Hoewel, bij vlagen zag men toch wel de mooie combinaties tussen de spelers op het veld en dat zorgde dan ook meteen voor gevaarlijke situaties en kansen om te scoren. Marco van de Heide schoof in de eerste minuut de bal net voorlangs het vijandelijke doel en Tim Hof zag even later zijn schot op de paal uiteenspatten. Futsal Dragten had de regie over de wedstrijd in handen en dat zorgde er voor dat de eerste mogelijkheid voor de Eagles zich pas in de achtste minuut voordeed. Een goede voorzet vanaf links kon net niet worden binnen getikt. In de 10e minuut was het dan toch raak. Arnaud Donker gaf bij de achterlijn knap voor en Thommy Saija stond al bij de doellijn klaar om binnen te tikken. Gedurende de eerste helft was het wachten op het volgende doelpunt, maar Leek bleek steeds in staat om een Dragtster aanval te onderbreken, zonder in het vervolg zelf gevaar te stichten. Daarnaast was de Leekster keeper een sta-in-de-weg en uitbreiding van de score verhinderde.

De tweede helft liet eenzelfde beeld zien. Futsal Dragten had het initiatief en ook kansen om de score uit te breiden. Dat gebeurde in de 31e minuut. Sander Germeraad ontving de bal, liep naar de linkerkant van het veld om vervolgens plotseling ‘in de draai’ hard op doel te schieten. In de korte hoek verdween de bal achter de verraste keeper: 0-2. Leekster Eagles liet het er niet bij zitten en kwam met enkele counters gevaarlijk voor keeper Marnick Dam, die dan ook reddend moest optreden. Een vloeiend uitgevoerd samenspel had in de 35e minuut voor 0-3 moeten zorgen, toen de Eagles helemaal werden weggespeeld. Thommy Saija ging er razendsnel vandoor en via Rachid Akdim aan de rechterkant kwam de bal terecht bij Aaron Tahaparij die op links was meegelopen. Zijn inzet ketste (opnieuw) af op de paal. Aan het eind van de wedstrijd vloeiden de krachten weg bij de gastheren. Met drie doelpunten voor Futsal Dragten in de laatste vijf minuten kwam er dan toch nog een bevredigend einde aan de wedstrijd. Eerst was het Aaron Tahaparij, die zich met een prima solo langs twee man manoeuvreerde en hard door het midden raak schoot. Met een gebalde vuist en de kreet “Eindelijk!!!” onderstreepte hij zijn prima optreden. Vlak voor tijd kwam Leek snelheid te kort bij een uitbraak en een pass van Thomy Saija op Rachid Akdim betekende de 0-4. Het was opnieuw Thommy Saija, die in de laatste minuut uiteindelijk voor de 0-5 eindstand zorgde. Hij leek even te worden vastgehouden, maar de goed leidende scheidsrechter Smid-Koerntjes liet doorspelen. Zo kon Saija de bal toch nog in de korte hoek binnen tikken.

Coach Erik Donker sprak na afloop van een moeilijke wedstrijd. “Het spel was goed en de afspraken werden goed nagekomen, maar toch bleek het moeilijk voetballen tegen deze ploeg. Maar de drie punten zijn binnen en daar gaat het uiteindelijk om.” De eerstvolgende wedstrijd is op vrijdag 06 maart. Dan is het Leeuwarder Leovardia te gast in sporthal ‘De Drait’ en zal de bal om 20.00 uur gaan rollen.

De topscorers op de teampagina van Futsal Dragten 1 is weer bijgewerkt.