Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Zeldzame vogelsoort gespot in Dragten

Gepubliceerd op 19-05-2013

Afgelopen vrijdag is er een zeldzame vogelsoort gespot in Dragten. Er gaan geruchten dat de zeer zeldzame Grijsgehaarde Flierefluiter was neergestreken in Sporthal de Drait.

Rond 20:00 zou de desbetreffende vogelsoort zijn waargenomen. Vogelkenner Teppy was getuige: "Er is geen twijfel over mogelijk; dit is een exemplaar van de zeldzame Grijsgehaarde Flierefluiter. Hij kenmerkt zich door hoge korte tonen, en is van nature zeer vals en eigenwijs", aldus een zeer opgewonden en geëmotioneerde Teppy.

Enfin; de wedstrijd. Futsal Dragten 5 begon niet scherp aan de wedstrijd, waardoor Jubbega binnen vijf minuten de bal al in de goal had liggen. Maar zoals wel vaker blijkt, ben je vaak het kwetsbaarst als je net gescoord hebt. Die voetbalwet ging nu ook op; Jeen speelde Teppy handig vrij, en scoorde meteen na het eerste doelpunt al de gelijkmaker. Futsal Dragten 5 had het betere van het spel, maar de korte hoge tonen van de Grijsgehaarde Flierefluiter zorgden wel voor enige irritatie. De Dragtenaren lieten zich in eerste instantie hierdoor niet uit het veld slaan, en zochten hartstochtelijk de aanval. Wietze vond een gaatje in de verdediging, en met een uitstekende individuele actie zorgde hij voor de terechte voorsprong; 2-1. Jubbega deed echter wat terug in de vorm van een tegendoelpunt, waardoor het al snel weer 2-2 stond. Op aangeven van Wietze pakte Futsal Dragten 5 echter opnieuw de voorsprong omdat Bas bij de tweede paal handig kon binnentikken. Dit was ook de ruststand.

Na rust bleek dat de Grijsgehaarde Flierefluiter een hoofdrol op zich zou nemen in de wedstrijd, die beslissend bleek voor de eindstand; de hoge tonen die het beest af en toe floot maakten plaats voor een constante hoge toon, waarbij alles in het nadeel van Futsal Dragten 5 was. Geen aanval mocht meer afgemaakt worden, geen verdedigende actie was meer volgens het boekje, continue werd het spel weer stil gelegd vanwege de Flierefluiter, die zijn ware irritante aard nu echt liet zien. Talloze vrije trappen werden gegeven aan Jubbega vlak buiten de cirkel, die dankbaar gebruik maakten van de ontstane situatie. Al snel werd het 3-3 en 3-4, en toen Appie ook nog eens geel kreeg wegens zogenaamd commentaar op de leiding, scoorde Jubbega in de man meer situatie eenvoudig en stond het 3-5. In de laatste 5 minuten werd besloten een extra speler voor Roekenest in te zetten, maar voordat Roekenest gewisseld kon worden lag de 3-6 ook al in het netje, en was het eigenlijk zinloos.

De partijdigheid en subjectiviteit van de zeldzame vogelsoort deden Futsal Dragten 5 deels de das om. In de eerste helft was Dragten beduidend beter, maar men liet zich toch uit de wedstrijd spelen door de hoge tonen van de vogel. Hiervan profiteerde Jubbega dankbaar, en zo staat Futsal Dragten 5 weer laatste. De laatste wedstrijd van het seizoen is uit tegen DIO in Oosterwolde, en daar zal gewonnen moeten worden wil men niet degraderen dit jaar. Appeltje eitje tegen de koploper...