Zaalvoetbalvereniging Futsal Dragten

Zestig(!) doelpunten bij zes wedstrijden

Gepubliceerd op 16-03-2024

Met deze week zes wedstrijden, waarvan drie thuis, was het weer een drukte van belang in de diverse sporthallen. En gescoord werd er ook! Helaas niet altijd in het voordeel van de Dragtsters.

Met de nodige vertraging kwam Futsal Dragten 1 woensdagavond aan in Coevorden, waar CSVC 1 al een tijdje stond te wachten. Pas enkele minuten voor het officiële begin van de wedstrijd waren alle spelers in sporthal De Swanenburg gearriveerd en na het verbreken van het ‘wereldrecord-omkleden’ begon meteen de wedstrijd. Dat er geen tijd meer was voor een rustige warming-up, bleek in de eerste minuten van de wedstrijd. CSVC nam meteen het voortouw en stond na vijf minuten met 3-0 voor. Dragten speelde veel te slordig en heel even keken de spelers elkaar zorgelijk aan. Dat was voldoende om de wedstrijd te doen kantelen. De spelers waren ondertussen genoeg opgewarmd en het werd dus tijd voor de benodigde herstelwerkzaamheden. FD slaagde er in om nog voor rust de achterstand weer teniet te doen (3-3). In de tweede helft werd daar al snel een vierde doelpunt aan toegevoegd, waarna CSVC er alles aan deed om weer op gelijke hoogte te komen. Na de 3-5 in de 45e minuut leek het pleit beslecht en ondanks de meespelende keeper kon men het naderende verlies niet voorkomen. In de laatste minuut werd het zelfs nog 3-6, maar de punten waren toen al opgeborgen in de tas om mee terug te nemen naar Friesland.

Futsal Dragten 2 moest al voor zessen de auto’s in om af te reizen naar Winschoten voor de wedstrijd tegen WMC 2. De runner-up in de Hoofdklasse H speelde geconcentreerd en slaagde er in om al in de eerste helft met 5-2 een ruime voorsprong te nemen. Alle goede bedoelingen ten spijt, in de tweede helft kwam er geen ommekeer in de wedstrijd. WMC kon redelijk gemakkelijk standhouden en de voorsprong zelfs uitbreiden naar de uiteindelijke 9-3 eindstand.

2024 blijkt voor Futsal Dragten 5 een jaar om resultaten te halen. Door vol op de aanval te spelen is het meteen aantrekkelijk om naar te kijken en worden dit jaar tegelijk de punten vergaard. En als er al wordt verloren, is het met miniem verschil. In de zogenaamde ‘zespuntenwedstrijd’ tegen zvv Urk 3 was het de bedoeling om de driepunter uit de vorige wedstrijd een vervolg te geven, maar daar wilden de gasten niet aan meewerken. Urk nam na ruim tien minuten met 0-1 de leiding, waarna Dragten enkele minuten voor rust de op dat moment meer dan terechte gelijkmaker produceerde. Halverwege de tweede helft nam Urk met twee doelpunten het heft in handen, om daarna ook een geruststellende 1-4 op het bord te zetten. De klok stond inmiddels stil, toen de Urker keeper onnodig op avontuur ging en Dragten de bal in een leeg doel wist te werken. In de slotseconden ging Urk nog eenmaal naar voren en wist met een ‘frommelgoal’ de eindstand op 2-5 te bepalen.

Over de wedstrijd van Futsal Dragten 8 kunnen we kort zijn. Waar gehoopt werd om na een aantal teleurstellende resultaten het tij te kunnen keren, kwam men van een koude kermis thuis. Bij Zevenhuizen 3 ging mis, wat maar mis kon gaan. Met een veelzeggende 6-0 ruststand viel er ogenschijnlijk geen eer meer te behalen en dat werd in de tweede helft bevestigd. Zevenhuizen doelpuntte in de tweede helft nog acht keer, maar de symbolische eer kon toch nog gered worden. Met gebogen hoofd keek men na het laatste fluitsignaal nog heel even naar het scorebord: 14-1.

Bij de wedstrijd tussen Futsal Dragten 3 en Blauw Wit’34 1 werd de aandacht getrokken door de beide keepers. Beide teams hadden met een beetje meer geluk al voor rust de dubbele cijfers kunnen aantikken, ware het niet dat de vele doelpogingen door de doelbewakers onschadelijk werden gemaakt. Het resultaat uit die eerste helft was daardoor ook ‘mager’ te noemen. De 0-1 in de 8e minuut werd amper een minuut later beantwoord met de gelijkmaker, nadat een  Dragtster corner door de Leeuwarders in eigen doel werd gewerkt. Enkele minuten na rust werd een onverwacht afstandsschot door Blauw Wit gepromoveerd tot doelpunt en kon de thuisploeg weer in de achtervolging. Dragten werd daarna sterker en creëerde meer kansen en de 2-2 was dan ook niet onverdiend. Na een gele kaart voor een Blauw Wit-speler nam men met 3-2 zelfs de leiding. Vanzelfsprekend nam de druk weer toe en met 3-3 leek voor FD 3 een nieuwe puntendeling het maximaal haalbare. Totdat Blauw Wit in de laatste minuut na een corner de bal vlak voor de doellijn een laatste tikje kon geven: 3-4. Onwetend hoeveel tijd er nog te gaan was, ging de Dragtster keeper na de nieuwe aftrap meteen mee naar voren en zag hoe de bal ongelukkig werd verspeeld. Vanaf de middellijn rolde de bal langzaam het doel in: 3-5.

Met het nog puntloze ONT/CHZ 1 trof Futsal Dragten 4 een ideale tegenstander om eventueel aan het doelsaldo te werken. Dat viel in het begin van de wedstrijd echter tegen. De vele afstandsschoten op het vijandelijke doel konden door de CHZ-keeper steeds met zijn vuisten worden gekeerd en in een onoplettend moment namen ‘de buren’ in de 7e minuut met 0-1 zelfs brutaal de leiding. Er was vanzelfsprekend geen man overboord en Dragten ging rustig op zoek naar het rechtzetten van deze tegenvaller. In de 15e en 16e minuut werd de achterstand omgedraaid in een 2-1 voorsprong. In de tweede helft werd duidelijk wie de bovenliggende partij was en Dragten kon vrij eenvoudig uitlopen om de wedstrijd met de uiteindelijke 7-2 af te sluiten.

In de komende week zijn er vijf wedstrijden gepland, waarbij FD 3 al op woensdag de strijd zal aangaan bij Futsal Buitenpost 1.